Rio 2016 - Panka szemével
Panka szemével
Márton Anna Fotó:Europress/Getty

Panka szemével

Ajkler ZitaAjkler Zita
2016/08/03 17:17

A legnépesebb magyar csapat már vasárnap hajnal óta az olimpiai faluban van. A versenyek azonban azoknak is csak a hét végén kezdődnek, akik a program elején kapnak szerepet.

Így Márton Anna, a mindössze 21 esztendős Európa-bajnoki ezüstérmes kardozó is még ismerkedik a helyszínekkel, kicsit felfedezi élete első olimpiáját. Mivel már esélyesként számolnak vele, a keddi edzése után készült interjút olvashatjuk:

"Nagyon boldog és egyben izgatott is vagyok, hogy az első olimpiámon részt veszek. Ideges azonban nem vagyok és ez jó. Hétfőn, 8-án lépek pástra, már nagyon várom, felkészülten érkeztem ide, remek formában. Most az első napokban a legnagyobb élményem az, hogy a különböző sportágakból rengeteg olyan sztársportolót láthattam a faluban, akit eddig csak televízión keresztül, például Novak Djokovic. Ilyen eddig nem volt, a vívó versenyeken csak mi, vívók vagyunk és ez most új helyzet, de jó helyzet!

Az idei szezonom remekül alakul. Minden versenyen jól szerepeltem, sikerült elérni, amit terveztem. A szezon elején célokat határozok meg magamnak és azokat próbálom elérni a végére és jelenleg idén ebben jól állok. Az Európa-bajnokság volt az utolsó verseny az olimpia előtt és remekül sikerült, hiszen ezüstérmet nyertem és nagyon boldog voltam.

Jelenleg 4. vagyok a világranglistán, ami azt jelenti, három jobb kardozó van nálam. Szoros, nehéz versenyre számítok ellenük, és nagyon remélem, hogy vívhatok velük, hiszen az azt is jelentené egyben, hogy benne vagyok a legjobb négyben az olimpián, ami azt jelenti, az érmekért vívok.

Imádok versenyezni, imádok vívni. Ez a sport annyira izgalmas, Minden egyes alkalommal más és más történik, sosem lehet megunni, sosincs ismétlődés. Remélem még nagyon sokáig vívhatok és ez csak az első olimpiám lesz, amelyet minél több követ majd.

Sofya Velikaya mindig is az egyik nagy kedvencem volt, gyerekkorom óta figyeltem a versenyeit a televízióban és érdekes, hogy most az egyik ellenfelem, szinte minden versenyen összekerülünk, idén is ötször találkoztunk. Fiatal vagyok hozzájuk képest, és a tapasztalat sokat tud segíteni a versenyeken, de talán épp itt az ideje, hogy elhiggyem, hogy legalább olyan jó vagyok, mint az előttem lévők a ranglistán, és ez segíthet abban is, hogy legyőzzem őket."

Hozzászólások