Rio 2016 - Hidegzuhany a hazaiaknak
Hidegzuhany a hazaiaknak
Fotó: Eurosport/Getty

Hidegzuhany a hazaiaknak

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/08/08 19:22

A férfi strandröplabda torna egy kisebb-nagyobb meglepetéssel kezdődött, amikor kikapott a második számú, de ezzel együtt is roppant erős brazil páros, Evandro Goncalves és Pedro Solberg. A legyőzőjük az egyetlen kubai duett volt, azaz Nivaldo Diaz és Sergio Gonzalez.

A legnehezebbnek tartott D jelű csoport küzdelmei, ahol egy lett és egy kanadai pár található még, ezzel a 63 perces, a végletekig kiélezett mérkőzéssel kezdődtek. Az első szett 24-22-vel lett a kubaiaké, a másodikat a brazilok nyerték 23-21-re, a döntő játszma pedig 15-13-as eredményt hozott. Tehát mind a három játszma a lehető legkisebb, kétpontos különbséggel zárult. A két kettős egyébként korábban csak egyszer találkozott, a tavalyi világbajnokságon a brazilok győztek három szettben, majd végül a bronzérmet szerezték meg.

És ebből az adatból látszik is, hogy mi a kubaiak nagy előnye: nem igazán ismerik őket a többiek, mert nem szoktak elindulni a World Tour tornákon. A NORCECA sorozatban ezzel szemben nyolc versenyt is nyertek, és az olimpia előtt amolyan sötét lovaknak számító kubaiakkal most már egyértelmű, hogy számolni kell, akár az éremosztás környékén is.

A férfi torna másik nagyobb meglepetését a mexikói Lombardo Ontiveros - Juan Virgen kettős szerezte, az olasz Daniele Lupo és Paolo Nicolai elleni szintén háromszettes sikerrel. A favoritok közé tartozó olaszok egy komoly hullámvölgybe zuhantak, amikor 13 pontból 12-t elvesztettek. Ezzel elbukták a második szettet, és komoly hátrányba kerültek a harmadikban. Márpedig ez nem fér bele.

Hozzászólások