Rio 2016 - Az első európai döntősök
Az első európai döntősök
Fotó: Europress/Getty

Az első európai döntősök

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/08/16 22:09

A német Laura Ludwig - Kira Walkenhorst páros történelmet írt, hiszen a női strandröplabda olimpiai szereplése során elsőként jutottak be európaiként a döntőbe. Mégpedig nem is akármilyen bravúrral, a hazaiak rutinosabb párosának, a Larissa - Talita kettősnek a legyőzésével.

A németek irgalmatlanul felpörögtek erre a mérkőzésre, és az első szett végén, valamint a második szett elején a brazilok egyáltalán nem tudták tartani velük a lépést. Az első játszma megnyerése után Ludwigék 8-3-ra elhúztak a másodikban, és ezzel gyakorlatilag megtörték az ellenfelet. Ludwig fantasztikusan játszott, mindent elért és mindent beütött, és Walkenhorst remek partnere volt. Gyakorlatilag hibátlanul hozták le a meccset, bravúrok viszont bőven akadtak náluk. Szinte hibátlan produkciót nyújtottak.

Larissa és Talita ezzel szemben számos elképesztő hibát követett el (megesett, hogy középre érkező nyitásra egyikük sem mozdult), és emellett hiányzott tőlük az egyébként megszokott szellemes megoldások tömkelege. És valahogy egy kicsit lassabbnak is tűntek, mint a németek. Lehet, hogy a tét nyomta agyon őket, de ha nem volt ilyen vonatkozása ennek az összecsapásnak, az sem csoda, hiszen Ludwig és Walkenhorst a negyedik helyen rangsorolt párként érkezett az olimpiára.

A németek egyetlen szettet vesztettek a döntőig vezető úton, és azt az egyet is egy tét nélküli csoportmeccsen bukták el. A fináléban viszont megint szükségük lesz az elődöntőben nyújtott zseniális játékukra, hiszen vagy a másik brazil páros, a világbajnok Bárbara és Ágatha, vagy pedig a háromszoros olimpiai bajnok Kerri Walsh, valamint April Ross lesz az ellenfél. Nem a németek lesznek az esélyesek, de ha ma képesek voltak borítani a papírformát, akkor ezt éppen megtehetik a holnapi döntőben is.

Hozzászólások