Rio 2016 - A valaha volt legjobb oroszok
A valaha volt legjobb oroszok
Fotó: Europress/Getty

A valaha volt legjobb oroszok

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/08/12 20:10

Véget ért a csoportkör, és már elkezdődött az egyenes kieséses szakasz a riói strandröplabda tornán. Az oroszok erősebb férfi egysége, Vjacseszlav Kraszilnyikov és Konsztantyin Szemjonov máris ott van a legjobb nyolc között, hiszen ők nyerték a mai első mérkőzést. Tegnap még meglepetésre legyőzték a Nummerdor - Varenhorst kettőst, és ezzel a csoportjuk első helyén végeztek, majd pénteken, immár sokkal inkább a papírformát érvényesítve túljutottak a katari Cherif - Jefferson pároson, mégpedig egy nagyon meggyőző, 32 perces teljesítménnyel (mindkét szettet 13-ra hozták az oroszok, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük).

Mindez azt jelenti, hogy ők hazájuk első strandröplabdázói, akik a negyeddöntőbe jutottak egy olimpián. A korábbi legjobbak a 16 között búcsúztak, és az egyik ilyen egységnek Szemjonov is a tagja volt, amikor Londonban Prokopjevvel, akkori társával az oldalán kikaptak a Gibb - Rosenthal pártól.

Az oroszok vagy az osztrák Doppler - Horst párossal, vagy pedig a kubai Diaz - Gonzalez kettőssel csapnak majd össze a nyolc között. Egyébként ez a kubai - osztrák rangadó messze a legerősebb mérkőzés lesz a 16 között, egy olyan csata, amelyet az ember boldogan elnézne akár az elődöntőben is, és oda való is lenne. Sajnos azonban a kubaiak csoportelsők lettek, az osztrákok pedig egy borzasztóan erős csoportban harmadikként végeztek, mindössze a szettarányuk miatt.

A női torna továbbra is meglepetések nélkül folydogál. Nem jött be a tegnapi huhogásom, miszerint rossz hatása lehet akár egy tét nélküli meccs elvesztésének is, és a brazil Ágatha - Bárbara világbajnok páros máris ott van a negyeddöntőben, miután két sima szettben túljutott a kínai Wang - Yue kettősön.

Hozzászólások