Rio 2016 - A második hideg zuhany
A második hideg zuhany
Fotó: Europress/Getty

A második hideg zuhany

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/08/09 11:30

Azok után, hogy a kubai páros legyőzte a második számú brazil duót az olimpiai strandröplabda torna első fordulójában, megérkezett a második hideg zuhany is a hazaiak számára, hiszen a brazilok még erősebb párja, Alison Cerutti  és Bruno Schmidt is kikapott a második körben, mégpedig az osztrák Clemens Doppler - Alexander Horst kettőstől. Márpedig Alisonék a jelenleg uralkodó világbajnokok.

Azért érdekes ez az eredmény, mert az osztrákok eddig nyolcból egyetlen meccset tudtak megnyerni a brazilok ellen, és persze azért is, mert hazai pályán, világbajnokként, esélyesként álltak ki Alisonék. 12.000 néző figyelte őket, természetesen teltház volt a stadionban, de hiába: a döntő játszmát 15-13-ra hozták az osztrákok, akik nem remegtek meg ebben a finoman szólva is nehéz helyzetben.

És az a csúnya a sztoriban, hogy az olimpiai aranyra is esélyesnek tartott brazil kettősnek az utolsó csoportkörben mindenképp le kell győznie a szintén kőkemény olasz Carambula - Ranghieri duettet ahhoz, hogy ne essen ki a csoportból. Szerda este 20:30-tól tehát nagyon érdemes lesz nézni a férfi strandröplabda tornát, mert ez a meccs lesz terítéken.

Egy kis történelem is íródott, csúnyán megfogalmazva, hiszen megszületett Katar első olimpiai strandröplabda győzelme, amikor Jefferson Pereira és Cherif Younousse legyőzte a spanyol Gavira - Herrera párost. Az F csoport másik meccsén az osztrákok második számú párja, Huber és Seidl győzött az amerikai Gibb - Patterson egység ellen (osztrák nap volt a strandon, ez egyértelmű), ami azt jelenti, hogy ebben a négyesben mindegyik párnak egy győzelme és egy veresége van két forduló után. Magyarán itt tényleg bármi megtörténhet.

A női mezőnyben egyelőre nem történt semmi igazán érdekes; az amerikai Walsh - Ross, illetve a brazil Ágatha - Bárbara kettős már két-két győzelmen van túl, a másik brazil pár, Larissa és Talita, illetve a szintén esélyesnek számító németek, Ludwig és Walkenhorst még csak egy-egy meccset játszottak, és hozták a kötelezőt.

Hozzászólások