Parasport - Versenyzés közben szenvedett súlyos balesetet a négyszeres paralimpiai bajnok Zanardi
Versenyzés közben szenvedett súlyos balesetet a négyszeres paralimpiai bajnok Zanardi
Fotó: Europress/AFP

Versenyzés közben szenvedett súlyos balesetet a négyszeres paralimpiai bajnok Zanardi

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/19 21:35
Alex Zanardi korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok verseny közben teherautóval ütközve szenvedett súlyos sérülést, majd helikopterrel szállították kórházba, ahol gyors vizsgálat után azonnal a műtőbe vitték.

Az 53 éves sportember egy parasportolók részére rendezett országos versenyen vett részt Siena közelében.

Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal indult, és az ütközés során leesett ugyan a sisakja, ennek ellenére az orvosi személyzet megérkezéséig eszméleténél volt. Az olasz sajtó információ szerint viszont mindezek ellenére súlyos fejsérüléseket szenvedett, és a kórházba már rendkívül súlyos állapotban érkezett meg.

A válogatott helyszínen tartózkodó edzője, Mario Valentini a La Repubblica Firenze lapnak azt mondta: az esetnél Zanardi hibázott, miután áttért a teherautó sávjába, és már nem volt lehetősége korrigálni.

Zanardi ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi versenyen olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. Ezt követően a saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézihajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiát nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt 2016-ban Rióban.

MTI

Hozzászólások