Tokió 2020 - Újra járnak a visszaszámláló órák, érvényesek maradnak a jegyek Tokióra
Újra járnak a visszaszámláló órák, érvényesek maradnak a jegyek Tokióra
Fotó: Europress/AFP

Újra járnak a visszaszámláló órák, érvényesek maradnak a jegyek Tokióra

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/31 12:31
Ismét járnak a tokiói olimpiáig hátra lévő időt számláló órák az után, hogy hétfőn eldőlt, a jövő évre halasztott nyári játékok megnyitója július 23-án lesz.

A visszaszámlálókat a múlt héten állították le, miután kedden döntés született a halasztásról. Akkor még 122 napot jeleztek a berendezések, másnap viszont már az aktuális dátumot. Az új visszaszámlálás 479 napról indult az Olimpiai Stadion előtti szerkezeten és a többi fővárosi olimpiai órán.

000_1QA4TQ.jpg Fotó: Europress/AFP

"Hiszek benne, hogy az olimpiának nagy történelmi jelentősége lesz" - mondta az új dátum belejelentésekor Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, emlékeztetve ugyanakkor arra: nincs garancia rá, hogy a koronavírus-járvány egy év múlva teljes kontroll alatt lesz, vagy megszűnik. "Imádkozunk, és hiszem, hogy valaki meghallgatja az imáinkat" - tette hozzá.

Az olimpiát jövőre július 23. és augusztus 8. között, a paralimpiát pedig augusztus 24-től és szeptember 5-ig rendezik meg.

Jövőre július 23-án kezdődik az olimpia, augusztus 24-én a paralimpia | Hosszabbítás

Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia, míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor - közölte hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), a játékok szervezőbizottsága, Tokió városa és a japán kormány. A XXXII.


A szervezők szeretnék biztosítani, hogy azok a jegyek, amelyek már gazdára találtak a tokiói olimpiára és paralimpiára, a halasztás után is érvényesek maradjanak.

Eddig több mint 4,4 millió belépőt értékesítettek Japánban két különböző időszakban. A szervezők - az insidethegames.biz  oldal összefoglalója szerint - felkínálják majd annak a lehetőségét is, hogy visszakaphassák a pénzüket azok az érdeklődők, akik az új időpontban, 2021 nyarán nem tudnak részt venni az eseményen.

A további jegyértékesítést ugyanakkor egyelőre felfüggesztették.

Az önkénteseket illetően is szeretné megőrizni az eddigi eredményeket a szervezőbizottság. A 204 680 jelentkezőből a szakemberek 80 ezer közreműködőt választottak ki, akikhez most azzal fordulnak, hogy a lehető leggyorsabban erősítsék meg: az új időpontban is rendelkezésre állnak-e. Az elv az, hogy mindenki a már kijelölt feladatát végezné a kijelölt helyszínen a halasztás nyomán is.

053_AR-20191004150632_KINQ1_AS6I3296_150629289.jpg Fotó: Europress/AFP

Hasonlóan fognak eljárni a szervezők az olimpiai láng váltófutására kiválasztottakkal is. Azok, akik az idei stafétában benne lettek volna, a szándékok szerint előnyt élveznének az új jelentkezőkkel szemben.

Muto Tosiro, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy már elkezdődtek az egyeztetések az olimpiai helyszínekkel és bár felmerülhetnek bizonyos problémák, egyelőre egyik létesítménytől sem érkezett olyan jelzés, hogy a 2021-es lebonyolításból kiszállna.

000_1Q97IQ.jpg Fotó: Europress/AFP

 "Sok helyszín még nem jutott el a döntésig, ezekkel tárgyalnunk kell. Amennyiben cserére kényszerülünk, az eredményezhet változást a versenyek menetrendjében is - tette hozzá. - Én magam úgy vélem, jelentős módosítások nem lesznek a részletes programban, de a tárgyalások idáig még nem jutottak el."

Muto beszélt a szponzori szerződésekről is, melyeket meg szeretnének hosszabbítani. Hozzátetette: egyelőre nem érkezett semmilyen ellenvetés a partnerek részéről, de még egyetlen döntés sem született meg e tekintetben.

MTI


Hozzászólások