Tokió 2020 - A rekordfertőzés sem befolyásolja az olimpiai előkészületeket
A rekordfertőzés sem befolyásolja az olimpiai előkészületeket
Fotó: Eurosport/Getty

A rekordfertőzés sem befolyásolja az olimpiai előkészületeket

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/06 10:49
A rekordszámú koronavírus-fertőzés ellenére a menetrendnek megfelelően folytatódnak a nyári olimpia előkészületei Tokióban.

A japán fővárosban először ugrott az új fertőzöttek napi statisztikája 1500 fölé, szerdán ugyanis 1591 fővel nőtt az esetszám. Szuga Josihide miniszterelnök csütörtökön várhatóan rendkívüli állapotot hirdet ki Tokió térségében, amely a hírek szerint egy hónapig tart majd. A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ötkarikás játékokkal kapcsolatos szervezőmunka terv szerint zajlik tovább.

Tokio2020.jpgFotó: Eurosport/Getty

A metropoliszban legutóbb tavaly áprilisban hirdettek rendkívüli állapotot, amelyet később az egész országra kiterjesztettek, majd májusban felfüggesztettek. Az európai országokban tapasztalt teljes lezárásra azonban nem került sor a pandémia kezdete óta.

Az intézkedések részeként az éttermeket korábbi zárásra kérték, az állampolgárokat pedig lehetőség szerint otthoni munkavégzésre bíztatták. Szabályszegés miatt eddig egyetlen büntetésre sem került sor, a japán kormány az emberek önkéntes jogkövetésére alapoz. A 127 milliós lakosság nagy része arcmaszkot hord, de az év végi ünnepek alatt komoly zsúfoltság alakult ki a bevásárlóközpontokban és a szórakozóhelyeken, illetve a tömegközlekedés járművein.

MTI

Hozzászólások