Tokió 2020 - Neymar játszana az olimpián, de ehhez a PSG engedélye is kelleni fog
Neymar játszana az olimpián, de ehhez a PSG engedélye is kelleni fog
Fotó: Europress/AFP

Neymar játszana az olimpián, de ehhez a PSG engedélye is kelleni fog

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/03/03 10:57

A Brazil Labdarúgó Szövetség párbeszédet kezdeményezett a PSG vezetőségével annak érdekében, hogy Neymar részt vehessen a tokiói olimpia labdarúgó tornáján. Neymarra kapitányként és mentorként számítana a szövetség, így egyike lenne a három úgynevezett túlkoros játékosnak. A PSG klasszisa tagja volt a 2016-os olimpiai csapatnak és oroszlánrészt vállalt a brazilok történelmi, első olimpiai győzelméből.

Hosszú negatív szériát tört meg a brazil labdarúgó válogatott a 2016-os riói játékokon, ahol története első olimpiai aranyérmét nyerte meg a labdarúgó tornán. Neymarnak elévülhetetlen érdemei voltak a végső sikerben, többek között a döntőben a büntetőpárbaj utolsó rúgója is ő volt a németek elleni győztes meccsen a Maracana Stadionban. A németek rontása után ő lőtte be a mindent eldöntő büntetőt, majd könnyek között ünnepelt társaival.

Brazília címvédőként várhatja a tokiói tornát, a szövetség pedig mindent meg szeretne tenni annak érdekében, hogy Neymar is ott legyen a csapatban. Éppen ezért Rogerio Caboclo a CBF elnöke már párbeszédet is kezdeményezett a PSG vezetőségével, hogy engedjék el Neymart a játékokra. Miután az olimpiai labdarúgó torna nem FIFA esemény, ezért a kluboknak nem kötelező elengedniük játékosaikat, ám ennek ellenére nem valószínű, hogy a PSG bármiféle akadályt gördítene Neymar szereplése elé. Amúgy nem csak Neymart érdekli a párizsi csapat sztárjai közül az olimpia, beszámolók szerint Kylian Mbappé is szeretne részt venni a játékokon. 

Neymar amúgy a 2012-es londoni játékokon is részt vett, ott ezüstérmet nyert Brazília, négy évvel később már aranyat ünnepelhetett. Neymar többször hangoztatta, hogy ott akar lenni Tokióban, sőt a válogatott szereplés olyannyira fontos számára, hogy a hírek szerint a június 12-től július 12-ig Kolumbiában megrendezésre kerülő Copa Americán is tervezi a részvételt. Az olimpiai torna amúgy tíz nappal a Copa után veszi kezdetét.

Dél-Amerika két válogatottal képviseli magát az olimpián, Brazília mellett Argentína is tagja lesz a 16 csapatos mezőnynek. Ami pedig a többi résztvevőt illeti: Franciaország, Németország, Románia és Spanyolország reprezentálja Európát, Egyiptom, Elefántcsontpart és Dél-Afrika a három afrikai induló, Ausztrália, Szaúd-Arábia és Dél-Korea pedig az ázsiai kontingens tagjai, míg Új-Zéland az egyetlen óceániai résztvevő. Ami a CONCACAF zóna csapatait illeti, ők március végén kezdik meg a selejtezőket. 

via:insidethegames.bizHozzászólások