Tokió 2020 - Nem hiszed el: az olimpiai faluba külön járdaszegélyeket terveztek a japánok a buszmegállókba!
Nem hiszed el: az olimpiai faluba külön járdaszegélyeket terveztek a japánok a buszmegállókba!
Fotó: Europress/AFP

Nem hiszed el: az olimpiai faluba külön járdaszegélyeket terveztek a japánok a buszmegállókba!

Rév DánielRév Dániel
2019/09/28 17:33
Mindent a minél flottabb közlekedésért: az olimpiai és paralimpiai szponzor Bridgestone egy japán tervezői csoporttal együttműködésben új járdaszegély-dizájnt mutatott be, amelyet közel 400 méter hosszúságban fognak megépíteni a jövő nyári olimpiai játékok előtt az olimpiai faluban.

Nem véletlenül tartjuk Japánt a világ egyik innovációs központjának. Az ország egyik legnagyobb autóipari vállalata, az elsősorban gumigyártással foglalkozó Bridgestone a közelgő tokiói olimpia előtt egy olyan fejlesztésbe kezdett, amelynek köszönhetően a sportolói faluban könnyebbé válik a résztvevők mozgása.

400 méter hosszan építik meg az új szegélyeket400 méter hosszan építik meg az új szegélyeketFotó: Tokyo 2020 / insidethegames.biz

Az új dizájnnak köszönhetően lecsökken a busz ajtaja és a járdaszegély széle közötti távolság, miközben a buszoknak sem kell majd ráhajtaniuk a járdaszegélyre, és a kevesebb padkázásnak köszönhetően csökken a - természetesen Bridgestone - gumik kopásának mértéke is.

Tsuya Masaaki, a Bridgestone elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalatot annak érdekében hozták létre, hogy a társadalmat szolgálja, és ez a mindennapokban is megjelenő küldetés volt a mozgatóerő a mostani fejlesztések mögött is. Tsuya szerint az új járdaszegélyek által mind az olimpikonok, mind pedig a paralimpia résztvevői könnyebben mozognak majd a sportolói faluban, amely februárban nyitja meg kapuit.

via insidethegames

Hozzászólások