Tokió 2020 - Letisztult dizájn, színkódok: ilyenek lettek a tokiói olimpia hivatalos jegyei!
Letisztult dizájn, színkódok: ilyenek lettek a tokiói olimpia hivatalos jegyei!
Fotó: Tokyo 2020

Letisztult dizájn, színkódok: ilyenek lettek a tokiói olimpia hivatalos jegyei!

Rév DánielRév Dániel
2020/01/16 11:20
Szerdán bemutatták a nyári tokiói olimpia hivatalos jegyeit. Ahogy az eddigi dizájnelemeknél, itt is ötvöződik a modern letisztultság és a japán hagyománytisztelet. Látva a jegyeket, nyugodtan mondhatjuk: akinek lesz jegye az olimpiai versenyekre, duplán is szerencsésnek mondható.

59 olimpiai és 25 paralimpiai jegyet mutattak be a tokiói olimpia szervezői. Minden jegyen két piktogram található: az egyik az adott sport képe, a másik pedig azon helyszínnek a képe, ahova a jegy szól. Őszintén szólva azt nem tudjuk, hogy ennek lesz-e praktikus jelentősége, de hogy szép, az biztos. A képek mellett pedig színkódok segítik a nézők eligazodását, amelyek az olimpia különböző központjaira utalnak.

Nem csak jegy, emlék isNem csak jegy, emlék is Fotó: Tokyo 2020

A színek kiválasztásánál figyelembe vették a japán hagyományokat is. Kasane no irome a neve annak a technikának, amit a kimonók színének kialakításakor használnak. A négy szín négy hagyományos japán szín, amelyek természetesen a négy évszaknak is szimbólumai. A piros színt rendszeresen használják ünnepekkor, míg a kék világszerte hozzánőtt a japánokhoz, már csak a labdarúgó válogatottjukon keresztül is.

A lila a japán lilaakác színe, amelyet a legszebb japán növénynek tartanak, míg a fenyőzöld szintén egy olyan szín, amelyet különböző ünnepekhez kötnek a japánok.

Ha valaki véletlenül Tokióban jár a következő két hétben, egy kiállítás formájában is megnézheti a jegyek dizájnját, azon szerencsések, akik pedig vehettek jegyeket az olimpiára, májustól kapják meg belépőiket.

Hozzászólások