Tokió 2020 - Kozák Luca: Nincs olyan forgatókönyv, hogy ne legyek ott Tokióban 100 gáton
Kozák Luca: Nincs olyan forgatókönyv, hogy ne legyek ott Tokióban 100 gáton
Fotó: Europress/AFP

Kozák Luca: Nincs olyan forgatókönyv, hogy ne legyek ott Tokióban 100 gáton

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/12 12:24
Kozák Lucát, a 60 gát országos csúcstartóját csak egy hajszál választja el a 100 gát olimpiai kvalifikációs szintjétől, de a világranglistán is jól áll, így nem tudja elképzelni, hogy ne jusson ki a tokiói játékokra.

12.84 másodperces olimpiai szinttől csupán két századdal marad el egyéni rekordja, s úgy érzi, akár már májusban, a szabadtéri szezon elején megfuthatja a szükséges időt.

Jelen állás szerint ugyanakkor nem is lenne szüksége erre, mivel a világranglistáról is Tokióba lehet jutni, márpedig azon jó helyen áll. A rangsorban az öt legjobb eredmény számít, melyek közül kettő lehet fedettpályán elért 60 gátas idő. Kozák a mostani idényben stabilan jó eredményeket ért el eddig, szombaton Torúnban beállította 7.97 másodperces országos csúcsát, mellyel a tavalyi fedett Európa-bajnokság elődöntőjében a leggyorsabb volt.

075_pedersen-european180209_npTw0.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ez az elmúlt időszak nekem nagyon jól jött. Ha most lenne az olimpia, ott lennék, mert azt hiszem, a 16-20. hely valamelyikén állok a világranglistán" - mondta a 23 éves sprinter.

Kozák téli formáját a márciusi fedettpályás világbajnokságra időzítette edzőjével, a Kínába tervezett vb-t viszont a koronavírus miatt a jövő évre halasztották, így mindössze két versenye maradt az idényből. Pénteken Berlinben fut, míg jövő hétvégén az országos bajnokságon szerepel a BOK Csarnokban.

MTI

Hozzászólások