Tokió 2020 - Eddig lehet kvótákat szerezni a jövő évi tokiói olimpiára
Eddig lehet kvótákat szerezni a jövő évi tokiói olimpiára
Fotó: Europress/AFP

Eddig lehet kvótákat szerezni a jövő évi tokiói olimpiára

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/03 14:55
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolója szerint - ahogy azt a NOB már a múlt héten jelezte - az eddig megszerzett kvóták megmaradnak, a további helyekért pedig legkésőbb 2021. június 29-ig lehet küzdeni.

A sportágspecifikus kvalifikációs szabályzatok átdolgozása a nemzetközi sportági szövetségek feladata. Ezeket a NOB jóváhagyása után előreláthatólag idén április vagy május folyamán hozzák nyilvánosságra. A MOB híre szerint a NOB arra buzdítja a nemzetközi szövetségeket, hogy az új kvalifikációs rendszerük az eredetit vegye alapul, így például az elmaradt kvótát osztó eseményeket ugyanolyan számú eseménnyel pótolja, amennyiben lehetséges.

Az idei olimpiát múlt kedden halasztották el, ezen a hétfőn pedig a NOB bejelentette, hogy az eredetileg tervezettnél szinte pontosan egy évvel később, 2021. július 23. és augusztus 8. között kerül sor a tokiói játékokra.

000_1Q25LX.jpg Fotó: Europress/AFP

MTI

Hozzászólások