Tokió 2020 - A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint hamarosan dönteni kell az olimpiáról
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint hamarosan dönteni kell az olimpiáról
Fotó: Europress/AFP

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint hamarosan dönteni kell az olimpiáról

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/21 20:08
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint hamarosan nyilvánvaló lesz, hogy meg tudják-e rendezni az eredetileg tervezett időpontban a nyári tokiói olimpiát.

A szervezet brit vezetője szombaton közleményében azt írta, a következő napokban, hetekben kiderül, mi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése.

"Ahogy azt már korábban is elmondtam, nem kell mindenáron ragaszkodni a játékok megrendezéséhez, főleg, ha a sportolók egészsége veszélyben van" - fogalmazott Coe, aki a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságát vezette.

"Fontos, hogy mindenki fair körülmények között tudjon készülni. Ez számunkra is egy ismeretlen terület" - tette hozzá, utalva arra, hogy vannak országok, ahol a sportolók jelenleg nem tudnak megfelelően edzeni az év fő versenyére.

Coe azután szólalt meg, hogy a napokban több versenyző, szövetség és szervezet az olimpia halasztása mellett foglalt állást a koronavírus-járvány miatt.

Szombaton csatlakozott hozzájuk az Egyesült Államok atlétikai szövetsége, a Francia Úszó Szövetség, illetve a Brazil Olimpiai Bizottság: mindannyian jelezték, azt szeretnék, ha nem az eredeti időpontban rendeznék meg a versenyeket.

A NOB és a szervezőbizottság egyelőre kitart eredeti terve mellett, amely szerint az olimpia július 24. és augusztus 9. között lesz Tokióban. Korábban még soha nem halasztották el az ötkarikás játékokat.

Hozzászólások