Tokió 2020 - A négyszeres olimpiai bajnok evezős az olimpia elhalasztására szólította fel a NOB-ot
A négyszeres olimpiai bajnok evezős az olimpia elhalasztására szólította fel a NOB-ot
Fotó: Europress/AFP

A négyszeres olimpiai bajnok evezős az olimpia elhalasztására szólította fel a NOB-ot

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/19 10:52
A koronavírus-járvány terjedése miatt az idei nyári tokiói olimpia elhalasztására szólította fel a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB) Matthew Pinsent, a britek négyszeres olimpiai és tízszeres világbajnok evezőse.

A jelenleg televíziós közvetítőként és szakkommentátorként dolgozó 49 éves Pinsent szerint a NOB nem hallja meg a sportolók kérését, aggodalmát, és a rendezéssel kapcsolatos ragaszkodása mindennel szembe megy. 

Thomas Bach, a NOB elnöke még szerdán "igazán nagyszerűnek" és "nagyon konstruktívnak" nevezte azt a konferenciabeszélgetést, amelyet 220 olimpikonnal folytatott az olimpia előkészületeiről és a koronavírus-járvány okozta válságról. A sportvezető szerdán kiemelte: a sportolók tisztában vannak vele, hogy még mindig négy hónap van hátra a játékokig, és az előkészületek során különös figyelmet fordítanak az ő egészségük védelmére.

Matthew Pinsent.jpg Fotó: Europress/AFP

"Sajnálom, Bach úr, de ez egyfajta süketség" - írta Pinsent, aki korábban a NOB sportolói bizottságának tagja is volt. Hozzátette: szerinte nincs összhangban az, hogy a sportolóknak változatlanul készülniük kellene az olimpiára és az, hogy az egészségügyi és biztonsági előírásokat hoztak, ezen kívül utazási tilalmakat léptettek életbe. Nem beszélve arról, hogy különböző kvalifikációs viadalokat töröltek, és felborult a versenynaptár. Így a legendás evezős szerint az olimpiát el kellene halasztani.

A szintén négyszeres olimpiai bajnok kanadai jégkorongozó, az orvosnak tanuló Hayley Wickenheiser NOB-tag nyilvánosan is szembement Bachhal, de ő nem szólított fel a játékok törlésére. Szerinte a NOB rendezéssel kapcsolatos ragaszkodása érzéketlen és felelőtlen az emberiséggel szemben, és másként kellene hozzáállnia az idei játékokhoz.

MTI

Hozzászólások