Olimpiák - Tokió 2020:  Mbappéhoz hasonlóan Neymar is ott akar lenni az olimpián
Tokió 2020:  Mbappéhoz hasonlóan Neymar is ott akar lenni az olimpián
Fotó: Europress/AFP

Tokió 2020:  Mbappéhoz hasonlóan Neymar is ott akar lenni az olimpián

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/13 12:46
Párizsi csapattársához, a világbajnok francia Kylian Mbappéhoz hasonlóan Neymar is szeretne részt venni az idei tokiói nyári olimpia labdarúgótornáján.

A 27 éves brazil támadó erről a Paris Saint-Germain vasárnap esti bajnoki mérkőzése után nyilatkozott, hozzátéve, hogy a június 12. és július 12. között sorra kerülő Copa Americán, valamint a július 22-én kezdődő ötkarikás játékokon is futballozni szeretne, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.

"Meglátjuk, hogyan alakul, és a klubbal is egyeztetnem kell még, de mindenképpen szeretnék segíteni a válogatottnak" - jelentette ki a világ legdrágább futballistája, aki a 2016-os riói olimpián aranyéremig vezette a brazil csapatot.

A 21 esztendős Mbappé decemberben azt mondta, pályafutása során legalább egyszer szerepelni akar az olimpián, de a döntés nem csak rajta múlik, és ha a PSG nem akarja, hogy ott legyen Tokióban, akkor nem fogja erőltetni a részvételt.

000_1NN78K.jpg Fotó: Europress/AFP

Az Európa-bajnokságot a Copa Americához hasonlóan június 12. és július 12. között rendezik, az ötkarikás labdarúgótorna közben pedig már a francia bajnokság is kezdetét veszi.

MTI

Hozzászólások