Olimpiák - A NOB elnöke szerint a 2022-es téli olimpia helyszínei készen állnak
A NOB elnöke szerint a 2022-es téli olimpia helyszínei készen állnak
Fotó: Europress/AFP

A NOB elnöke szerint a 2022-es téli olimpia helyszínei készen állnak

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/02 15:11
Thomas Bach megítélése szerint Peking felkészülten várja a 2022-es téli olimpiát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a szervezet honlapján közzétett újévi üzenetében úgy fogalmazott: "Látjuk kínai partnereink és barátaink elkötelezettségét és elszántságát, már minden olimpiai helyszín készen áll a világ legjobb sportolóinak fogadására."

A koronavírus-járvány miatt törölték a 2022-es téli olimpia tesztversenyeit Pekingben | Eurosport

A 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottsága, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) úgy határozott, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel a 2020-21-es szezonra tervezett olimpiai tesztversenyeket nem rendezik meg Pekingben. A döntés az alábbi eseményeket érinti: Freestyle sí, snowboard és freeski világbajnokság, február 18-28. Síugró kontinentális kupa, január 27-28.

Bach hasonlóképpen dicsérte a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia házigazdáit.

"Csak köszönet illeti japán barátainkat óriási elkötelezettségükért és elszántságukért" - jelentette ki a NOB elnöke, aki megismételte korábbi minősítését, amely szerint Tokió továbbra is a történelem legjobban felkészült olimpiai városa.

A tokiói ötkarikás játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik. A pekingi téli olimpia időpontja: 2022. február 4-20.

MTI

Hozzászólások