Olimpiák - Lennél te is parasportoló?!
Lennél te is parasportoló?!
Fotó: Europress/AFP

Lennél te is parasportoló?!

Rév DánielRév Dániel
2019/04/13 14:48

Alighanem a címben feltett kérdésre a legtöbben nemmel válaszolnának, hiszen az ép testű és elméjű olvasók is tudják, hogy a paralimpiai részvételhez valamilyen fogyatékkal kell rendelkezni. Most azonban mindenki számára nyílik egy lehetőség, hogy - ha csak virtuálisan is, de - átélje, amit egy parasportoló átél.

Pénteken jelentette be a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (NPB), hogy a paralimpiák története során először videójáték fog megjelenni a tokiói paralimpiához időzítve. A játékot a JP Games csapata fogja fejleszteni, amelyet Tabata Hajime, a szerepjátékosok által nagyra tartott Final Fantasy-sorozat korábbi fejlesztési igazgatója alapított. A játék a The Pegasus Dream Tour nevet kapta.

Az NPB elnöke, Andrew Parsons a bejelentéskor elmondta, hogy a játékfejlesztés célja a paralimpia megismertetése egy fiatal globális célközönséggel.

Úgy gondoljuk, hogy ez a játék növelni fogja a paralimpia iránti érdeklődést, és megkönnyíti a világ minden táján élő emberek számára, hogy átéljék a játékok forró hangulatát, szenvedélyességét és izgalmát.

A játék résztvevői egy virtuális világban, Pegazus városban találják majd magukat, egy olyan alternatív paralimpián, ahol a játékosok különleges képességeknek kerülhetnek a birtokába.

A JP Games egy szerepjátékba fogja belehelyezni a paralimpia csodáit, azokat a különlegességeket, amelyek egyedivé teszik a paralimpiákat. - mondta Tabate.

A játékot többféle platformra kívánják megjeleníteni, köztük okostelefonokra is. Az olimpiai játékok "mellé" már elég régóta készülnek videójátékok, legutóbb a SEGA jelentette be, hogy a tokiói olimpiára játékot készít, sőt, a Nintendo Switchen már a következő télen megjelenik majd egy játék, amely Mariót és Sonicot, a szoftverfejlesztő cég két népszerű figuráját helyezi a tokiói nyári olimpia környezetébe.

(via insidethegames)
Hozzászólások