Napi - Tokióra hangolódunk a MOB elnökkel, Kiss Gergő visszavonul
Tokióra hangolódunk a MOB elnökkel, Kiss Gergő visszavonul
Fotó: Europress/AFP

Tokióra hangolódunk a MOB elnökkel, Kiss Gergő visszavonul

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/27 23:17

A rióihoz hasonló éremtermésre számít, de nem félti miatta a posztját a MOB elnöke

Kulcsár Krisztián szerint mindegy, kit tekintünk a magyar sport első emberének, és nem csalódott, amiért egy egészen más jogkörökkel rendelkező olimpiai bizottságot vezet, mint az elődje. Az egykori vívó világklasszissal forráselosztásról, felelősségi körökről és véleményezési kötelezettségről beszélgettünk, de szóba került a budapesti olimpia ötlete, és természetesen a tokiói várakozások is. 


Minden idők egyik legkiválóbb balkezes pólósa, Kiss Gergő 41 évesen gálameccsen búcsúzik a játéktól

A háromszoros olimpiai bajnok, világbajnoki aranyérmes, kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, dr. Kiss Gergely kedden egy sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan, hogy szombaton egy gálamérkőzés keretében búcsúzik az aktív játéktól. 41 évesen.


Sam Bennett: "A kerékpársport kihozta belőlem az igazi személyiségemet"

Itt már csak egy gazdag amerikai nagybácsi segíthet. Lehet, hogy ez így szó szerint nem hangzott el a Bennett-családnál vacsora közben, de egy kisebb csodára tényleg szükségük volt ahhoz, hogy Sam a jövőben is magas szinten tudjon tekerni. 


Andreescu: "Szeretnék barátkozni, de tudom, a szeretet nem számít ebben a sportágban"

Bár még csak 19 éves, és most játszik életében először a US Open főtáblájánBianca Andreescu  mégis kihúzott háttal és széles mosollyal az arcán jár-kel Flushing Meadowsban. Tele van önbizalommal. Láthatóan őszintén hisz abban, hogy akár meg is nyerheti a US Opent. Ráadásul nincs is ezzel egyedül; ugyanis John McEnroe  azt mondta róla, hogy "ő az egyik legjobb versenyző, akit az elmúlt 10 évben láttam" .


Leléptetés, bírócsere és tömeghisztéria: Egy káoszba fulladt éjszaka a US Open archívumából

Idestova negyven évvel ezelőtt történt, hogy az Amerikai Nyílt Teniszbajnokság legvadabb pillanatait előidéző John McEnroe–Ilie Nastase mérkőzés során majdhogy nem – és ezt cseppet sem túlzás állítani – lázadás tört ki a Louis Armstrong stadionban. Múltidéző 1979 nyaráról.  


A Quick-Step vonatnak nincs párja, Jakobsen nyerte a negyedik szakaszt

Három hegyi befutós nap előtt egy sprint, a Bora és a Quick-Step egyszerűen nem engedhette el ezt a mai lehetőséget. Hisz nincs olyan sok mezőnyhajrás szakasz ezen a Vueltán. A sprint összejött, Bennett duplája nem, hisz egy kiváló felvezetés után Jakobsen nyerte a befutót. Roche megtartotta a piros trikót, jöhetnek a hegyek.


Osaka: "Magabiztos és nyugodt vagyok az állapotommal kapcsolatban"

Kedden kezdi meg szereplését a 2019-es US Openen a női egyes tavalyi győztese, Naomi Osaka
. A világelső japán teniszező, aki az Arthur Ashe Stadion nappali programját nyitja az orosz Anna Blinkova elleni mérkőzésével, főként közelmúltbeli sérüléséről beszélt a torna előtti médianapon, ugyanakkor kitért arra is, hogyan készül megbirkózni a címvédőként rá nehezedő nyomással.


Geoghegan Hart egy kontinentális csapat kedvéért dobta félre a Sky első ajánlatát

Nem akármilyen bátorságra (és érett gondolkodásra) vall, ha egy, a Grand Tour-versenyeket megcélzó, fiatal brit kerékpáros vissza tudja utasítani álomcsapata, a Sky/Ineos felettébb kecsegtető szerződésajánlatát. Még nagyobb kockázat azzal a nem szokványos kéréssel visszautasítani egy ilyen karrierfordító lehetőséget, hogy ’most nem alkalmas, de térjünk erre vissza egy év múlva’. Hozzászólások