Napi - Serena sínen van; itt az új kapitány; sztárcsapat a Wolfsburg - Hétfő
Serena sínen van; itt az új kapitány; sztárcsapat a Wolfsburg - Hétfő
Fotó: Europress/Getty

Serena sínen van; itt az új kapitány; sztárcsapat a Wolfsburg - Hétfő

HosszabbitásHosszabbitás
2015/08/31 23:53

Hétfőn megkezdődött a US Open, újabb szakasz telt el a Vueltából, pörgött az átigazolási időszak, és még egy új női válogatott edzőt is kineveztek a vízilabda válogatottnál.

Már a legelején nagy nevektől kellett búcsút venni a US Openen: Marija Sharapova térdsérülése miatt lépett vissza; a korábbi világelső Ana Ivanovic és a tavalyi döntős Nishikori Kei pedig a pályán maradt alul – már az első körben kiestek. Mladenovic jó formában kezdett és kiejtette Kuznetsovát, Piliskova és Suarez-Navarro szintén vereséget szenvedett, így ha van igazán nagy győztese az első napnak, az mindenképpen Serena Williams, akinek nem maradt top 10-es ellenfele az ágán.

Ma volt az átigazolási piac utolsó napja a labdarúgóknál – ennek megfelelően számtalan bejelentés született. Talán soha nem volt még ennyire „nyüzsgő” a német piac, ahol hatalmas volt a költekezés és a forgalom: Chicharito a Leverkusent, Draxler és Dante a Wolfsburgot, Januzaj pedig kölcsönben a Dortmundot választotta. És ha már Dortmund: Blaszczykowski és Grosskreutz is távozott a klubtól.

A Vueltán már a 10. szakaszt rendezték, amelyet végül az olasz Kristian Sbaragli nyert meg. A sprintbefutóban a német Degenkolb és a spanyol Rojas végeztek mögötte. Az összetettben Tom Dumoulen változatlan (57 másodperc) előnnyel vezet.

Szeptember 1-től Bíró Attila lesz a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Bíró a kazanyi vb-n 9. helyet szerző elődjét, Merész Andrást váltja.

A magyar golf is hasznot húzhat a 2022-es Ryder-kupából. A legrangosabb golf-csapatversenyt kétévente rendezik, a 44. tornára pedig négy ország pályázik, mint rendező: Olaszország, Németország, Spanyolország és Ausztria. Amennyiben Ausztria lenne a rendező ország, az a magyar golfnak is jó hír lenne: nyugati szomszédaink ugyanis szeretnének együttműködni a környező országokkal – így Magyarországgal is. Ez a sport hazai népszerűsítésén túl más szakmai előnyökkel is járna: a magyar klubok kipróbálhatnák magukat a világ legnagyobb golfeseményén, részt vehetnén az osztrák szövetség programjaiban.

Hozzászólások