Napi - Nem hosszabbít a ManCity támadója, visszavonul Zubai Szabolcs
Nem hosszabbít a ManCity támadója, visszavonul Zubai Szabolcs
Fotó: Europress/AFP

Nem hosszabbít a ManCity támadója, visszavonul Zubai Szabolcs

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/20 07:52

Sané nem hosszabbít a Manchester Citynél. Leroy Sané nem hosszabbítja meg szerződését az angol futballbajnoki címvédő Manchester Citynél a Sky Sports értesülése szerint. A 24 éves német válogatott szélső jelenlegi kontraktusa 2021 júniusának végén jár le, s állítólag új megállapodás helyett távozni akar angol csapatától. Sané leginkább a Bayern Münchennél folytatná, a bajor klub pedig vinné is őt, de - amint arról a múlt héten a Kicker írt - átigazolásához még 10 millió euró hiányzik a németeknek. A Bayern 40 milliót kínál a futballistáért, a Manchester City viszont 50 milliót szeretne érte kapni.

Visszavonul Zubai Szabolcs. Befejezi pályafutását Zubai Szabolcs EHF-kupagyőztes kézilabdázó, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik magyar válogatottnak, 2018-ban pedig bajnoki aranyérmet nyert a MOL Pick-Szegeddel. Az elmúlt két idényben Orosházán szereplő beállós az M4 Sportnak kedden elmondta, május 5-én született meg a második kislánya, Zara, ő pedig elsősorban családi okok miatt döntött a visszavonulás mellett. Azt mondta, Szegeden élnek, de a párja Budapesten dolgozik, építkezés előtt állnak, ezért a továbbiakban már nem tudja vállalni azt a mennyiségű utazást, amellyel a kézilabdázás jár. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd leállított szezonnal kapcsolatban úgy vélekedett, az Orosháza akkor is kiharcolta volna az élvonalban maradást, ha le tudják játszani a hátralévő mérkőzéseket. "Én február elején megsérültem Gyöngyösön, de utána a csapat felszálló ágba került, jó meccseket játszott, jöttek az eredmények is, úgyhogy úgy tűnik, csak a féket kellett kivenni az együttesből" - nyilatkozta a 36 éves Zubai, akinek az idén jár le a szerződése Orosházán. "Sajnos a koronavírus-járvány miatt az én pályafutásom is ilyen módon ér véget, csakúgy, mint sok más kiváló játékosnak" - tette hozzá a 211-szeres válogatott kézilabdázó, akinek a karrierjéből a legkedvesebb emléke a 2012-es olimpián játszott, Izland elleni negyeddöntő. Zubai Szabolcs a válogatottban 2004 és 2017 között 308 gólig jutott, 2004-től 2008-ig a Dunaferrben, majd 2018-ig a MOL Pick-Szegedben játszott. Utóbbi együttessel zsinórban kilencszer volt bajnoki ezüstérmes.

A legeredményesebb röplabdaedző 82 évesen is folytatja. Nyikolaj Karpol, az egyetemes röplabda legeredményesebb trénere 82 évesen is folytatja edzői pályafutását. Az orosz szakember továbbra is az Uralocska női együttesét irányítja, vagyis változatlanul annál a jekatyerinburgi klubnál dolgozik, ahol 1969-ben elkezdett edzősködni. Karpol a 2020/21-es idényre írt alá, azaz 52. bajnoki szezonjának vág neki, amivel Guinness-rekorder lett.    "Ha az egészségem engedi, folytatom a munkát" - idézte az orosz hírügynökség Karpolt, aki május elsején ünnepelte 82. születésnapját. "Most várjuk, mikortól edzhetünk ismét, a csapat július elsejéig kapott pihenőt". Az Üvöltő medve becenevű Karpol az Uralocskával 14-szer lett orosz bajnok, korábban pedig 11 alkalommal nyert szovjet női röplabdabajnoki címet. A Szovjetunió, illetve jogutód női válogatottjával kétszer - 1980-ban és 1988-ban - győzött olimpián, és további három ízben végzett ezüstérmesként a nyári ötkarikás játékokon. Van világbajnoki elsősége is 1990-ből, Eb-ken pedig - 1977 és 2001 között - nyolc aranyat gyűjtött csapataival. A röplabda Hírességek Csarnokába 2009-ben iktatták be.

Az olasz sportminiszter még kivár az újraindítással. Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint a következő napok koronavírus fertőzési adataitól függ, hogy mikor indulhat újra a labdarúgó-bajnokság. "Mindannyian reméljük, hogy mielőbb újraindulhat a Serie A, de jelenleg még nincs bizonyosság. A fertőzési görbe lefele tart, de fokozatosan, óvatosan és felelősségteljesen kell haladnunk a rajt időpontjának kitűzése felé. Erre azért van szükség, mert nemcsak újraindítani akarjuk a bajnokságot, hanem be is akarjuk fejezni" - mondta a politikus. A Serie A küzdelmeit március 9-én függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, és jelenleg abban bíznak, hogy június közepétől játszhatnak újra mérkőzéseket, de ehhez még hozzá kell járulnia az olasz kormánynak. Jelenleg két főbb akadálya van az újraindulásnak. Egyrészt a klubok a június 13-i időpontot szavazták meg, miközben az olasz korlátozások június 14-ig tiltják a sporteseményeket. Másrészt a klubok kifogásolják azt a szabályozást, hogy ha egy csapatból bárkinek pozitív lesz a tesztje, akkor mindenkinek 14 napra karanténba kell vonulnia, nemcsak a betegnek.

Hozzászólások