Napi - Négy héten belül döntenek a tokiói olimpia sorsáról, Fellaini megfertőződött koronavírussal
Négy héten belül döntenek a tokiói olimpia sorsáról, Fellaini megfertőződött koronavírussal
Fotó: Europress/AFP

Négy héten belül döntenek a tokiói olimpia sorsáról, Fellaini megfertőződött koronavírussal

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/22 22:59

Fellaini is megfertőződött koronavírussal. A Manchester United korábbi középpályása, Marouane Fellaini is elkapta a koronavírust. A belga focista, aki jelenleg a kínai bajnokságban játszik, Twitteren jelentette be, hogy megfertőződött. Kínai sajtóértesülések szerint, Fellainit egy csinani kórházban izolálták, a focista optimista, bízik benne, hogy minél hamarabb felépül, és visszatérhet a pályára. 

Biatlonra vált az olimpiai bajnok sífutónő. Meglepő bejelentést tett a sífutó női sprint mezőnyének meghatározó alakja, Stina Nilsson: jövőre a biatlonosok mezőnyében folytatja pályafutását. A hír bombaként robbant a skandináv sajtóban: házon belül ugyan sejtették, de az örök rivális norvégok vegyes érzelmekkel fogadták, a világ többi része pedig leginkább áprilisi tréfának gondolta. Döntése váratlan, hiszen sérülése után azt kommunikálták, hogy azért nem tér már idén vissza, hogy minden erejével a jövő évi sífutó-világbajnokságra készüljön.

Négy héten belül eldőlhet, hogy lesz-e nyáron olimpia. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) négy héten belül döntést hoz a tokiói játékok sorsáról. A NOB végrehajtó bizottsága vasárnap közölte, hogy ebben az időszakban a koronavírus-járvány miatt számításba veszi a seregszemle esetleges elhalasztását is. Thomas Bach, a világszervezet elnöke ugyanakkor közölte, az olimpia törlése nincs napirenden.

Itt az első klasszis, aki lemondta az olimpiai részvételt! Amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem halasztja el a tokiói olimpiát, úgy a németek világ- és Európa-bajnok kardozója, a kétszeres olimpiai-bajnok Szilágyi Áron egyik legnagyobb ellenfele, Max Hartung nem indul el a játékokon. A 2017-ben és 2018-ban is Eb-aranyat nyerő Hartung a ZDF televízió sportműsorában jelentette be, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel nem indul el a nyári játékokon, amennyiben azt az eredeti időpontban rendezik meg. Hartung döntésével a járvány veszélyére és a sportolók egészségének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, egyúttal a párbeszédet sürget. 

Koronavírus-fertőzés következtében elhunyt a Real Madrid korábbi elnöke. A koronavírus-járványban 76 éves korában szombat este elhunyt Lorenzo Sanz, a Real Madrid korábbi elnöke - jelentette be családja. Sanzot kedden magas lázzal, súlyos állapotban szállították kórházba, és a teszt igazolta, hogy koronavírussal fertőzött. Sanz 1995 és 2000 között volt a Real Madrid elnöke, ebben az időszakban a labdarúgók kétszer nyertek Bajnokok Ligáját.

Hosszabbítás/MTIHozzászólások