Napi - Zárt kapuk mögött fejeződhet be a Premier League, koronavírussal kezelik a török kapuslegendát
Zárt kapuk mögött fejeződhet be a Premier League, koronavírussal kezelik a török kapuslegendát
Fotó: Europress/AFP

Zárt kapuk mögött fejeződhet be a Premier League, koronavírussal kezelik a török kapuslegendát

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/29 23:25

Akár napokon belül bejelenthetik az olimpia új időpontját. A New York Times és az NHK japán műsorszolgáltató egyaránt úgy értesült, hogy 2021. július 23-án veszi kezdetét a tokiói olimpia, és augusztus 8-án ér véget. Az amerikai napilap szerint akár már napokon belül megtörténik az új dátum hivatalos bejelentése, erről árulkodik az is, hogy vasárnap rendkívüli ülést tart a NOB végrehajtó bizottsága. Mark Adams, a NOB szóvivője szombaton csupán annyit reagált: az új időpont egyelőre csak spekuláció.

Nézők nélkül, bő egy hónap alatt bonyolíthatják le a Premier League-et. Nyáron nézők nélkül és bő egy hónap alatt bonyolíthatják le az angol futballbajnokság élvonalának, a Premier League-nek az idényből még hátralévő mérkőzéseit. A Football London vasárnapi híre szerint júliusban kezdhetik el és négy-hat hét alatt fejezhetik be a pontvadászatot. Erről a megoldási lehetőségről az angol labdarúgó-szövetség és a játékos-szakszervezet állapodott meg.

Elhunyt az Atlético Madrid legendás játékosa. 72 éves korában elhunyt José Luis Capón, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának legendája. A klub honlapjának beszámolója szerint a madridi születésű, gyerekkorától kezdve Atlético-drukker játékos tíz évig erősítette az együttest, melynek színeiben 269 mérkőzésen lépett pályára.

A BVB a közelgő válság ellenére sem enged húszéves szupertehetsége árából. A Borussia Dortmund közölte, a koronavírus-járvány miatt várhatóan kialakuló gazdasági helyzetben sem fogja áron alul adni legjobb futballistáit, így például a 20 esztendős Jadon Sanchót, akiért sorban állnak az európai topklubok. Hans-Joachim Watzke vezérigazgató elmondta, természetesen a prioritás az, hogy megtartsák a kiváló támadót, ugyanakkor tiszteletben kell tartani a játékos akaratát is.

A Bayern ideiglenes edzője bízik abban, hogy legalább zárt kapuk mögött folytatódhat az idény. Egyelőre nem foglalkozik a szerződéshosszabbítással Hansi Flick, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője. "Jelenleg vannak fontosabb dolgok is az én jövőmnél. A magam részéről hiszek abban, hogy folytatódik majd az idény, pozitívan állok a dolgokhoz még akkor is, ha a hátralévő meccseket csak zárt kapuk mögött tudjuk lejátszani" - jelentette ki Flick.

Kritikus állapotban van a koronavírussal fertőzött kapuslegenda. Minden idők egyik legsikeresebb török labdarúgóját, a korábbi kapus Rustu Recbert kritikus állapotban szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. A korábban a Barcelonánál és Fenerbahcénál is játszó, 46 éves Recber tartja a török válogatottsági rekordot, 120-szor szerepelt a nemzeti csapatban. Felesége és két gyermekük tesztje negatív lett.

A ManUnited rekordösszeget hajlandó fizetni a Real uruguayi középpályásáért. A világfutball történetének eddigi legnagyobb összegét fizetné ki a Manchester United Federico Valverdéért a Real Madridnak. A spanyol királyi klub vezetése 500 millió eurót kér az angoloktól az uruguayi középpályás átengedése fejében. Ha az MU kifizeti a 21 éves válogatott játékos csillagászati vételárát, megdönti az eddigi csúcsot: a brazil Neymarért a francia PSG 222 millió eurót szurkolt le az FC Barcelonának 2017-ben.

Ekkor dől el, lesz-e idén Tour de France. A Tour de France országúti kerékpáros körverseny szervezői május 15-ig döntenek az idei viadal sorsáról. Korábban Roxana Maracineanu, francia sportminiszter közölte, nem tartja kizártnak, hogy nézők nélkül rendezzék meg a Tourt. Az idei francia körversenyre az eredeti kiírás szerint június 27. és július 19. között kerülne sor.

MTI

Hozzászólások