Napi - Három héten belül meglesz az olimpia új dátuma, veszélyben az európai futballszezon befejezése
Három héten belül meglesz az olimpia új dátuma, veszélyben az európai futballszezon befejezése
Fotó: Europress/AFP

Három héten belül meglesz az olimpia új dátuma, veszélyben az európai futballszezon befejezése

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/28 23:00

Három héten belül döntenek az olimpia új időpontjáról. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói nyári játékok pontos dátumáról. A NOB illetékesei konferenciabeszélgetést folytattak előbb a nemzeti olimpiai bizottságok, majd a nemzetközi sportági szövetségek vezetőivel, és elhangzott, hogy április közepéig kijelölik az új időpontot. A 33 nemzetközi sportági szövetség többsége azt javasolta, hogy jövőre is július végén, illetve augusztus elején rendezzék az eseményt, néhányan viszont április végét és május elejét ajánlották. A NOB kedden jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztja az olimpiát, amelyet legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

A Real Madrid már a nyáron megszerezné a Borussia Dortmund norvég labdarúgóját. Sajtóhírek szerint a Real Madrid a nyáron szeretné megszerezni Erling Haalandot, a Borussia Dortmund norvég labdarúgóját. A 19 éves, kétszeres válogatott játékos a szezon európai felfedezettje: miután a Salzburgban remek és gólgazdag őszi idényt produkált, januárban szerződtette a BVB, amelynek színeiben az első 11 meccsén 12-szer volt eredményes. A németek 18,5 millió fontnak megfelelő összeget fizettek érte, s a hírek szerint az új kivásárlási ára 50 millió font.

Az úszóválogatott negatív koronavírus-tesztet produkáló tagjai szigorú keretek között kezdhetik meg újra a munkát. A magyar úszóválogatott tagjai a jövő hét elején két fővárosi és három vidéki helyszínen újrakezdik a közös edzésmunkát. Kozma Dominik világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó szombaton elmondta, hogy a Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, valamint Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben folytatódik a közös munka azok számára, akiknek mindkét koronavírus-tesztjük negatív lett.

Osaka: 2021-ben erősebbek leszünk, mint valaha. Naomi Osaka, a japánok volt világelső teniszezője üdvözölte a tokiói olimpia elhalasztásáról szóló döntést, és kijelentette: a házigazdák 2021-ben erősebbek lesznek, mint valaha. A 22 éves japán teniszező szerint a sport újra egyesíti majd az embereket. "Most mindenkinek az a dolga, hogy összefogjon, és megmentsen annyi életet, amennyit csak lehet. Számomra ez az olimpiai eszme."

Az UEFA elnöke szerint, ha június végéig nem indulhat újra a szezon, már nem is lehet befejezni. Aleksander Ceferin szerint A, B és C terve is van a szezon befejezésére az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA). "Senki nem tudja, mikor lesz vége a világjárványnak. Van A, B és C tervünk attól függően, hogy május közepén, júniusban, vagy június végén kezdhetjük újra. Ha utóbbi időpontban sem lehet elkezdeni játszani, akkor valószínűleg az idényt nem lehet befejezni" - mondta a szlovén sportvezető. Ceferin azt a lehetőséget kizártnak tartja, hogy ez európai döntőket, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végcsatározását nézők nélkül bonyolítsák le.

Binotto: a Forma 1-es csapatok nyitottak a kétnapos versenyhétvégékre és a 2021 eleji szezonzárásra. Mattia Binotto, a Ferrari csapatvezetője szerint a Forma-1-es csapatok nyitottak arra, hogy a megváltozott körülmények miatt kétnapos versenyhétvégéket rendezzenek és a szezont csak 2021 elején fejezzék be. Binotto kiemelte, hogy a versenynaptár átalakításával kapcsolatban a csapatok teljes szabadságot adtak a FIA-nak és a jogtulajdonos Liberty Mediának. A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon első nyolc versenyéből hét már halasztásra, illetve egy törlésre került.

Három ország színeiben is megbukott, nyolcéves eltiltással sújtották az Európa-bajnok súlyemelőnőt. A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) honlapja szerint nyolc évre szóló eltiltást kapott a román Cristina Iovu a doppingellenes szabályok megsértése miatt. A kétszeres Európa-bajnok eltiltása megbukásának időpontjától, 2018 végétől érvényes. A 27 éves súlyemelőnő harmadszor bukott meg tiltott szer használatával, Európa-bajnoki címeit 2012-ben és 2016-ban szerezte.

MTI

Hozzászólások