Napi - Nézők nélkül rendezhetik a Tour de France-t, meghosszabbítják a labdarúgók júniusban lejáró szerződéseit
Nézők nélkül rendezhetik a Tour de France-t, meghosszabbítják a labdarúgók júniusban lejáró szerződéseit
Fotó: Europress/AFP

Nézők nélkül rendezhetik a Tour de France-t, meghosszabbítják a labdarúgók júniusban lejáró szerződéseit

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/26 23:00

2021-ben Wimbledon és a US Open közé tennék az olimpiát. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a jövő évre is július-augusztusi olimpiarendezésről egyeztet a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel és más sportági szövetségekkel, miután a koronavírus-járvány miatt kedden elhalasztották a tokiói játékokat. Ezt John Coates, a NOB tokiói szervezéssel foglalkozó koordinációs bizottságának vezetője nyilatkozta csütörtökön a japán Jomiuri című lapnak. Hozzátette: a remények szerint négy héten belül sikerül dönteni az új időpontról. Coates elmondta azt is, hogy jövőre a július 11-én záruló wimbledoni teniszbajnokság és az augusztus 30-án rajtoló US Open közé terveznék a tokiói játékokat.

Újabb kulcsjátékosától vált meg a Patriots. Újabb meghatározó játékosától vált meg az elmúlt két évtized legeredményesebb amerikaifutball-csapata: a tengerentúli profiligában szereplő New England Patriots elküldte rúgóját, Stephen Gostkowskit. A 36 éves játékost a 2006-os amatőr játékosbörze negyedik körében választotta ki a Patriots, amellyel 14 szezon alatt hatszor játszott a Super Bowlban, és háromszor győzött.

Motiváció híján visszavonul a norvégok sífutója. Bejelentette visszavonulását az északi sí egyik legjobb norvég versenyzője, a sprinter Eirik Brandsdal. A 33 éves sportoló Instagram-oldalán tudatta döntését, amelyet azzal indokolt, hogy elfogyott a motivációja. Brandsdal 2005 óta versenyzett, öt világkupa-győzelmet aratott, s összesen 24 alkalommal állhatott fel vk-viadalon a dobogóra. Olimpián a 2014-es játékokon elért kilencedik helyezés volt a legjobbja.

A MOB szerint az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették. A tokiói olimpiát, nem eltörölték hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A főtitkár megerősítette, hogy aki már megszerezte a tokiói kvótát, az megtarthatja, a magyar csapat összetétele azonban vélhetően más lesz 2021-ben, mint lett volna idén.

Egy titkos FIFA-dokumentum alapján meg kell hosszabbítani a játékosok júniusban lejáró szerződéseit. A labdarúgók és a sportágban dolgozó edzők június végén lejáró szerződését az elcsúsztatott szezon végéig ki kell tolni - a Reuters hírügynökség szerint erre a következtetésre jutott a nemzetközi szövetségnek (FIFA) a koronavírus-járvány miatt életre hívott munkacsoportja. A brit hírügynökség betekintést nyert a titkos dokumentumba, amely azt is sürgeti, hogy ehhez kapcsolódóan az átigazolási időszak hagyományos dátumait is változtassák meg, a mostani idény végéhez és a következő rajtjához illeszkedve.

Tour de France nézők nélkül? – A sportminiszter nem veti el a zárt kapus verseny lehetőségét. A francia sportminiszter egyrészt túlságosan korainak tartja, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasszák a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt, másrészt nem zárta ki annak lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg. Roxana Maracineanu szerint az emberek könnyebben otthon maradhatnak, ha a tévében nézhetik az eseményt, amelynek szakaszai során több százezren szoktak tolongani az utcákon.

Elhunyt a francia válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki Eb-címig vezette Platiniékat. Elhunyt az 1984-ben Európa-bajnok francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Michel Hidalgo. Hidalgo 1976 és 1984 között irányította a nemzeti együttest, amely története első nagy tornáját nyerte az 1984-es Eb-n. A szakember 75 mérkőzésen irányította a francia csapatot, amivel harmadik az örökrangsorban Raymond Domenech és a jelenlegi szövetségi kapitány, Didier Deschamps mögött.

Újabb monumentális autóversenyt tolt odébb a koronavírus. Szeptemberre halasztották a Le Mans 24 órást, törölték a Monacói F1-es futamot, és most itt az újabb mega motorsportos esemény, amit későbbi időpontra kellett halasztani a koronavírus járvány miatt. Már az új időpont is hivatalos: idén augusztus 23-án rendezik majd Amerika és az egész világ egyik legfontosabb autóversenyét, az Indy 500-at. 

MTI/Hosszabbítás

Hozzászólások