Napi - Csőd fenyeget tizenhárom német futballklubot, Kobe Bryant bekerül a Hírességek Csarnokába
Csőd fenyeget tizenhárom német futballklubot, Kobe Bryant bekerül a Hírességek Csarnokába
Fotó: Europress/AFP

Csőd fenyeget tizenhárom német futballklubot, Kobe Bryant bekerül a Hírességek Csarnokába

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/04 23:25

Hosszú Katinka: „Remélem, jövő nyáron még jobb leszek, mint idén lettem volna” A háromszoros olimpiai bajnok úszó igyekszik a pozitív dolgokat megtalálni a tokiói ötkarikás játékok jövő nyárra halasztásában. A magyar sportoló - aki a játékok idején így már 32 éves lesz - kijelentette, riválisai vélhetően abban bíznak, hogy jövőre már "rozsdás" lesz, ő azonban arra készül, hogy megmutassa, erről szó sincs. "Nem érzem magam öregnek, még ha tudom is, nem megszokott, hogy valaki 30 éves kora után is úszik. Úgy érzem, rengeteget tanultam arról az utóbbi években, hogyan kell felkészülnöm és versenyeznem" - fogalmazott Hosszú, aki korábban azt mondta, a 2024-es párizsi olimpiáig szeretné folytatni pályafutását.

A Real Madrid nem akar megválni világbajnok védőjétől. A Real Madrid semmiképpen sem adja el világbajnok francia labdarúgóját, Raphaël Varane-t a Manchester Citynek. Az angol klub spanyol vezetőedzője, Pep Guardiola Varane-nal szeretné megerősíteni a City hátsó alakzatát. A madridi klubvezetés azonban egyértelművé tette, hogy semmi pénzért nem óhajt megválni középhátvédjétől, sőt új szerződést kínál neki.

A Forma-1-es csapatok is átállnak az egészségügyi felszerelések gyártására. Minden F1-es istálló gyárában egészségügyi felszerelések készülnek, mondta Jánvári Zsolt, a Williams versenycsapatának magyar tagja. "Elindult egy közös projekt a Forma-1-es csapatokkal és az egészségügyi felszereléseket gyártó cégekkel arról, hogy a felszabadult gyártókapacitást megpróbálják hasznosítani, például lélegeztetőgépeket és maszkokat gyártsanak. Tudomásom szerint minden Forma-1-es istálló benne van ebben a projektben, és ott igyekszik segíteni, ahol tud, tehát manapság mindenki egészségügyi felszereléseket gyárt" - nyilatkozta Jánvári.

A csőd szélére sodródott tizenhárom német futballklub. A 36 német első és másodosztályú labdarúgóklub közül tizenhármat csőd fenyeget a koronavírus-járvány miatti leállás következtében. A másodosztály együtteseinek különösen nagy csapás a mostani helyzet, az ottani 18 csapat fele van csődveszélyes helyzetben. A beszámoló kiemeli, ezek közül hét klubbal szemben május végén csődeljárás indulhat, amennyiben addig sem indul újra a labdarúgóélet Németországban. Az első osztály csapatai közül egy ugyancsak május végére, három másik június végére kerülhet nehéz helyzetbe.

A wimbledoni bajnoknő attól tart, a teljes szezon rámehet a járványra. A férfi tornákat szervező ATP és a nőit rendező WTA egyelőre július közepéig, azaz a füves pályás szezon végéig törölte a versenyeket, de Simona Halep szerint ennél is hosszabb lesz a szünet, akár a teljes év is rámehet a világjárványra. "A legrosszabb forgatókönyv, ami a fejemben létezik, hogy akár az egész évet törlik. A reményem az, hogy a szezon utolsó Grand Slam-tornáját, az augusztus 31-én kezdődő US Opent megtartják, ugyanakkor kétségeim vannak, mert a házigazda New York komoly bajban van" - mondta Halep az Eurosportnak.

Kobe Bryant a Hírességek Csarnokának tagja lesz. A januárban elhunyt Kobe Bryant is bekerül a kosárlabdázók Hírességek Csarnokába idén. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) visszavonult sztárjai közül rajta kívül még Tim Duncant és Kevin Garnettet is beiktatják, a triónak összesen 11 bajnoki címe van. A szombati bejelentés szerint az ünnepélyes ceremóniát augusztus 29-én tartják Springfieldben.

Sorozatosan buktak le, így nem indulhatnak az olimpián a thaiföldi és malajziai súlyemelők. A doppingesetek magas száma miatt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség nem engedi indulni a thaiföldi és malajziai versenyzőket a tokiói olimpián. A két ázsiai ország szövetségének 21 napja van arra, hogy benyújtsa fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS).

MTI

Hozzászólások