Napi - Megvan a magyar válogatott első ellenfele a pótselejtezőn, az oroszok Djokovicékat legyőzve jutottak a négy közé
Megvan a magyar válogatott első ellenfele a pótselejtezőn, az oroszok Djokovicékat legyőzve jutottak a négy közé
Fotó: EPA

Megvan a magyar válogatott első ellenfele a pótselejtezőn, az oroszok Djokovicékat legyőzve jutottak a négy közé

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/22 23:14

Megvan a magyar válogatott ellenfele a foci Eb márciusi pótselejtezőjénA magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek pénteki sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi-román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-részvételért. A sorsoláson az is kiderült, hogy ha március 26-án Bulgáriában győz Marco Rossi együttese, akkor öt nappal később Budapesten fogadhatja következő ellenfelét a kijutásért. A magyar válogatott négy éve pótselejtezőn harcolta ki a részvételt. Amennyiben ez most is sikerül, két csoportmérkőzését a múlt pénteken átadott Puskás Arénában játszhatja, a harmadikon pedig Németország vendége lesz Münchenben. Az elődöntőket március 26-án rendezik, a finálékat pedig 31-én.

A pótselejtezők elődöntőinek párosítása: 
A divízió:
Izland - Románia
Bulgária - Magyarország

B divízió:
Bosznia-Hercegovina - Észak-Írország
Szlovákia - Írország

C divízió:
Skócia - Izrael
Norvégia - Szerbia

D divízió:
Georgia - Fehéroroszország
Észak-Macedónia - Koszovó

Zidane kiállt Bale mellett. Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője megvédte Gareth Bale-t, miután walesi labdarúgó a támadások kereszttűzébe került Spanyolországban. "Nagy visszhangot váltott ki, amit tett, de nekünk a futballra kell koncentrálnunk. Engem csak az érdekel, mit tud nekünk nyújtani a pályán, nem az, amit mondott" - jelentette ki a francia szakember arra reagálva, hogy a szélső kedden olyan walesi zászlóval ünnepelte válogatottja kijutását az Európa-bajnokságra, amelyen az volt olvasható: "Wales, golf, Madrid, ebben a sorrendben".

Djokovicék kiestek, Oroszország mérkőzhet Kanadával az elődöntőben. Oroszország bejutott a tenisz Davis Kupa madridi elődöntőjébe, miután pénteken 2-1-re felülmúlta Szerbiát. A két egyes után egyenlő volt az állás: előbb az oroszoknál Andrey Rublev, majd a szerbeknél Novak Djokovic nyert. A két győztes párosban egymás ellen is meccselhetett: ott döntő szett rövidítésben végül az oroszok bizonyultak jobbnak, méghozzá úgy, hogy három szerb mérkőzéslabdát is hárítottak, mielőtt saját maguk első lehetőségét kihasználták volna. Az oroszok az elődöntőben Kanadával találkoznak. A madridi tornán a hat háromcsapatos csoport első helyezettje, illetve a két legjobb második jutott a negyeddöntőbe. Az elődöntős ütközeteket szombaton, míg a finálét vasárnap rendezik. A négy elődöntős automatikusan résztvevője lesz a jövő évi tornának.

Nagy-Britannia a németeket legyőzve elődöntős a Davis-kupában. Harmadikként a brit válogatott jutott be a tenisz Davis Kupa madridi elődöntőjébe. A britek mindkét egyest megnyerték pénteken a németek ellen, így az utolsó összecsapás végeredményétől függetlenül ott lesznek a négy között. A negyedik negyeddöntőben a spanyolok és az argentinok 1-1-re állnak, ott a páros mérkőzés dönt a továbbjutásról. A britek ennek a párharcnak a győztesével találkoznak a fináléba kerülésért, míg a másik ágon Oroszország-Kanada összecsapást rendeznek.

Floyd Mayweather 2020-ban újra szorítóba lép. Floyd Mayweather, öt súlycsoport korábbi profi világbajnok ökölvívója vegyes harcművészetben (MMA) tér vissza 2020-ban. A 42 éves amerikai sportoló közösségi oldalán jelentette be, hogy az MMA legjelentősebb szervezeténél, a UFC-nél lép ismét szorítóba jövőre. Az ökölvívó - aki profiként veretlenül vonult vissza, 50 győzelméből 27 idő előtt született - utoljára a épp egy MMA-ból érkező riválissal, Conor McGregorral bokszolt még 2017 augusztusában.

Az IAAF felfüggesztette az orosz szövetség rehabilitációját. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség felfüggesztette az Orosz Atlétikai Szövetség (RUSAF) rehabilitációját. Az IAAF pénteken azzal indokolta döntését, hogy csütörtökön a sportág tisztaságát felügyelő nemzetközi testület (AIU) a doppingszabályzat súlyos megsértéséért a RUSAF elnökét és több tisztségviselőjét is felfüggesztette. A döntés azzal összefüggésben született meg, hogy a magasugró Daniil Lysenko holléti nyilvántartásában szabálytalanságokra derült fény, és ezek hátterének felderítésére vizsgálat indult.


MTI

Hozzászólások