Napi - Meggyógyult a Premier League és az NFL első fertőzöttje, olimpiai bajnok oroszok buktak doppinggal
Meggyógyult a Premier League és az NFL első fertőzöttje, olimpiai bajnok oroszok buktak doppinggal
Fotó: Europress/AFP

Meggyógyult a Premier League és az NFL első fertőzöttje, olimpiai bajnok oroszok buktak doppinggal

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/27 23:00

Meggyógyult a labdarúgó Premier League és tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) első koronavírusos fertőzöttje.

Négy orosz atléta, köztük két olimpiai bajnok bukott meg doppinggal korábbi mintáik újraellenőrzésekor. Az érintettek közül Andrej Szilnov 2008-ban magasugrásban, Natalja Antyuh 2012-ben 400 méteres gátfutásban szerezte ötkarikás aranyérmét. A teszten tiltott szteroidhasználat miatt fennakadt Szilnov később a Orosz Atlétikai Szövetség alelnöke is volt.

A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone már lefújta volna a Forma-1-es világbajnoki sorozat 2020-as idényét. A 89 éves üzletember azt mondta, a koronavírus-járvány miatt kevés esélyt lát arra, hogy idén megrendezik a vb-t.

Sérülésveszélyes lehet, ha túl hirtelen kell újra tétmérkőzéseket játszaniuk a kézilabdázóknakBánhidi Bence, a magyar válogatott beállója szerint.

A nemzetközi sportéletben pénteken is újabb halasztásokat, változásokat, valamint különböző intézkedéseket jelentettek be a koronavírus-járvány miatt.

A spanyol Xavi, az FC Barcelona korábbi irányítója a 21. század legjobb labdarúgója a futballstatisztikákra szakosodott Squawka portál szerint.

Június 19-ig meghosszabbított határidővel Richard McLaren nyomozócsoportja folytatja a vizsgálódást a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget (IWF) és személy szerint annak elnökét, Aján Tamást ért vádak ügyében.

Azonnali hatállyal élethosszig tartó eltiltást kapott egy kanadai atlétaedző, miután "helytelen kapcsolatot" tartott fenn sportolókkal, ezzel megsértve a magatartási kódexet.

Várhatóan jól tud majd alkalmazkodni az olimpia elhalasztásához Milák Kristóf világbajnok, világcsúcstartó úszó.

Nem jelent előnyt a váratlanul jött szünet LeBron James, a Los Angeles Lakers 35 éves sztárkosarasa számára.

MTI

Hozzászólások