Napi - LeBron James legyőzte Cristiano Ronaldót, a Chelsea vinné az orosz gólkirályt
LeBron James legyőzte Cristiano Ronaldót, a Chelsea vinné az orosz gólkirályt
Fotó: Europress/AFP

LeBron James legyőzte Cristiano Ronaldót, a Chelsea vinné az orosz gólkirályt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/21 22:08

A Chelsea és a Crystal Palace is vinné az orosz gólkirályt. Az angol futball élvonalában folytathatja pályafutását az orosz bajnokság ifjú gólkirálya, Fjodor Csalov. A TASZSZ értesülése szerint a CSZKA Moszkva 21 éves támadójáért két londoni klub, a Chelsea és a Crystal Palace is kész megadni 27 millió eurót (9,5 milliárd forintot). Csalov a fővárosi klub neveltje, a CSZKA színeiben eddig 117 mérkőzést játszott, 36 gólt szerzett és 20 gólpasszal is szolgált. A moszkvaiakkal Orosz Kupát nyert, a legutóbbi bajnokságnak pedig ő lett a gólkirálya 15 találattal. Az orosz válogatottban eddig két alkalommal jutott szóhoz.

LeBron James legyőzte Cristiano Ronaldót. Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) egyik legjobb játékosa, LeBron James toronymagasan megelőzte a Juventusban futballozó Cristiano Ronaldót azon a szavazáson, amelyet a Marca spanyol sportnapilap írt ki olvasóinak. Voksolni évjáratonként lehetett a világ legjobb sportolóira, és az amerikai kosárlabdázó a 35 évesek kategóriájában a szavazatok 55 százalékát megszerezve bizonyult jobbnak a portugál labdarúgónál, aki 29 százalékot kapott. A több mint ötvenezer beérkezett válasz alapján óriási fölénnyel nyert a 32 esztendős világsztárok között az FC Barcelona argentin futballistája, Lionel Messi, aki a voksok 87 százalékát gyűjtötte be. Nála többet - 92 százaléknyit - csak a változatlanul a világ egyik legjobb teniszezőjének számító spanyol Rafael Nadal kapott a 33 évesek korcsoportjában. A hazai népszerűséget is tükröző szavazáson egy másik spanyol, a 27 éves gyorsasági motorkerékpáros Marc Márquez szerepelt még elsöprő sikerrel: a mindhárom géposztályt tekintve nyolcszoros világbajnok a voksok 84 százalékát vitte el korcsoportjában. A győztesek javarészt három sportágból, a kosárlabda mellett a labdarúgás és a tenisz klasszis képviselői közül kerültek ki a Marca-szavazáson, amelyen a 18-tól 35-ig terjedő korpaletta "évfolyamelsőit" választották meg.

Kilenc labdarúgójával bontott szerződést az FC Sion. Az FC Sion labdarúgócsapata azonnali hatállyal felmondta kilenc játékosának a szerződését. A héten a Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke "nyomós okokra" hivatkozva, a futballisták "magas fizetése miatt" felbontotta több játékosának a szerződését, amelyről értesüléseik szerint előzetesen nem tájékoztatta őket. A klub honlapja később megnevezte azt a kilenc érintettet - köztük az Arsenal volt játékosait, Alexandre Songot és Johan Djourout, valamint a Fulham korábbi középpályását, Pajtim Kasamit -, akik nem egyeztek bele abba, hogy az egyesület egy ideig ne fizessen nekik bért. A klub közleménye kiemelte: a liga tájékoztatása alapján munkáltatóként lehetőségük van arra, hogy a határozott időtartamra kötött szerződéseket részlegesen felfüggesszék. Hozzátették: az első csapat játékosait, valamint az összes alkalmazottat értesítették arról, hogy kedden délután videokonferencia keretében kapnak tájékoztatást. Kiemelték: a keretnek csak kis része kapcsolódott be a megbeszélésbe. A Sion 23 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban, amelyet március elsején határozatlan időre felfüggesztettek, miután a kormány a koronavírus-járvány miatt betiltotta az ezer főnél nagyobb rendezvényeket.

Szerdán elkezdi az edzéseket a Napoli. Miközben Olaszországban továbbra is tombol a koronavírus-járvány, a Napoli labdarúgócsapatánál a jövő héten elkezdik az edzéseket. A klub a honlapján szűkszavú közleményben bejelentette, hogy szerda délelőtt a sportközpontban folytatják az edzéseket. Damiano Tommasi, az olasz labdarúgók érdekvédelmi szervezetének vezetője szerint veszélyes lenne, ha a Napoli játékosai újra edzésbe állnának. Olaszország a járvány egyik európai gócpontja és leginkább fertőzött része. Gyakorlatilag az egész ország karanténban van, s - egyelőre április 3-ig - szigorú korlátozásokat léptettek életbe, pénteken pedig több tartományban a fegyveres erőkre bízták a korábban elrendelt "kijárási tilalom" ellenőrzését. Az országban töröltek minden sporteseményt, így szünetel az olasz labdarúgó-bajnokság is.

MTI

Hozzászólások