Napi - Lajovic lesz Balázs Attila döntős ellenfele, Alaphilippe a Tourmalet után is sárgában
Lajovic lesz Balázs Attila döntős ellenfele, Alaphilippe a Tourmalet után is sárgában
Fotó: huntennis.hu

Lajovic lesz Balázs Attila döntős ellenfele, Alaphilippe a Tourmalet után is sárgában

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/20 22:48

Lajovic lesz Balázs Attila döntős ellenfele. A negyedik helyen kiemelt szerb Dusan Lajovic lesz Balázs Attila döntős ellenfele az 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás férfi tenisztornán. Lajovic a szombati elődöntőben az olasz Salvatore Carusóval találkozott, aki az első, elveszített játszma után lábsérülés miatt feladta a mérkőzést. Az ATP honlapja szerint a világranglistán 207. magyar játékos eddig háromszor mérkőzött meg az ugyanott 36. szerbbel, akit salakon mindkétszer legyőzött - 2008-ban Szerbiában, 2017-ben Budapesten -, egyetlen vereségét pedig kemény borításon szenvedte el 2011-ben. A horvátországi torna honlapja alapján a vasárnapi döntő 20 órakor kezdődik.

Negyeddöntős a férfi kardválogatott, alsó ágra került a női párbajtőrcsapat. A magyar férfi kardválogatott két sima győzelemmel negyeddöntőbe jutott, míg a női párbajtőrcsapat a nyolcaddöntőben kikapott, így az alsó ágon folytatja szereplését a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. Az egyéni küzdelmek utolsó napján, szombaton már a csapatversenyek első mérkőzéseire is sor került, a férfi kardozók és a női párbajtőrözők a negyeddöntőig vívtak. Azok a csapatok, amelyek sikerrel jártak, vasárnap folytatják szereplésüket, az alsó ági együttesek viszont még szombaton eldöntik a helyezéseket. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat a várakozásnak megfelelően könnyedén győzte le a vietnámiakat, majd Egyiptom válogatottját is, így vasárnap az irániakkal mérkőzhet az elődöntőért. Női párbajtőrben a Budai Dorina, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Kun Anna négyes szintén simán verte első ellenfelét, Szingapúrt, a negyeddöntőért viszont már erős csapattal, a kínaival kellett megmérkőznie. Az ázsiaiak a tavalyi vb-n bronzérmesek voltak, de az erőviszonyokat az is érzékelteti, hogy ők az ötödik, a magyarok pedig a 12. helyen állnak a világranglistán. A papírforma nem borult a mérkőzésen, de a hazai vívók nem álltak messze a sikertől. Gyakorlatilag végig szoros volt az állás, Muhari az ötödik párban 5-1-re verte az egyéniben ezüstérmes Lin Senget, ezzel 12-13-ról 17-14-re fordított. A következő három asszót a kínaiak nyerték, de az utolsó pár, Muhari és Csu Ming-je pástra lépésekor is még csak két tus volt a különbség (25-27). A záró összecsapás, ahogy az lenni szokott, nagyon mozgalmasra sikeredett, 11-15 lett az eredménye. A magyar vívó igyekezett fölzárkózni, kezdeményezési kényszerben volt, emiatt néha nőtt a különbség, néha csökkent. Az utolsó másodpercekre is öt tus maradt, innen pedig már nem volt visszaút, végül a kínaiak hattal nyertek. A magyarok így még szombaton további mérkőzéseket vívnak az alsó ágon.

Negyedszer lett világbajnok a kardozó Olga Harlan. Olga Harlan nyerte a női kardozók versenyét a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. Az ukrán negyedik egyéni vb-aranyérmét gyűjtötte be, ezek közül kettőt a magyar fővárosban szerzett, mert 2013-ban, az előző budapesti vb-n is ő végzett az élen. A magyarok közül Márton Anna szerepelt a legjobban, aki hetedik lett. A negyeddöntőben a később ezüstérmes orosz Szofija Velikajától kapott ki.

Francia győzelem férfi tőrben. Enzo Lefort révén francia győztest avattak szombaton férfi tőrben a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. A legjobb magyar, Dósa Dániel a 32 között fejezte be szereplését.

Balázs Attila újabb bravúrral döntős. Balázs Attila újabb bravúrral, a harmadik helyen kiemelt szerb Györe Lászlót (Laslo Djere) két szettben legyőzve bejutott a döntőbe az 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás férfi tenisztornán. 

Pinot nyert a Tourmalet-n, Alaphilippe növelte előnyét összetettben. Thibaut Pinot nyerte a hegyi befutót a legendás Tourmalet-n a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati, 14. szakaszán, a másodikként célba érő Julian Alaphilippe pedig növelte előnyét összetettben.

Márton Anna hetedik lett. A negyeddöntőben kikapott és a hetedik helyen végzett szombaton a kardozó Márton Anna a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. Az elődöntőért Szofija Velikaját kellett volna legyőznie, de a világranglista éllovasa, az egyéniben kétszeres világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes orosz vívó érvényesítette a papírformát. Az első két tust még az idén Eb-bronzérmes Márton adta, de pár pillanat múlva már 2-3 állt az eredményjelzőn, majd fokozatosan nőtt a különbség, ami a végén nyolc találat volt. "Nagyon sok pozitív élményt szereztem ma. Kicsit féltem, hogy nem tudok felszabadultan és vidáman vívni hazai közönség előtt, de ez nem így lett, minden percet élveztem a páston" - mondta a vegyes zónába mosolyogva érkező, 24 éves magyar kardozó. - "Annyi hiányérzetem van, hogy éremért jöttem erre a világbajnokságra, de a csapatversenyen ezt még be tudom pótolni. Nincs ok most a szomorkodásra." Az elvesztett negyeddöntőjéről annyit jegyzett meg, hogy szerinte a rutin döntött a nála tíz évvel idősebb orosz vívó javára. "Nem erre számítottam. Ő egy nagyon lendületes vívó, azt hittem, nekem fog jönni, de tudta, hogy hazai közönség előtt vagyok, menni fogok neki. Kidurrantgattam magam, ő pedig türelmes volt és várt. Mélyen elraktároztam magamban ezt az élményt, hogy ilyenkor nem szabad elveszíteni a fejemet, a higgadtságot meg kell őrizni." - fogalmazott a magyar vívó. Pusztai Liza 19., Katona Renáta 26., Mikulik Júlia pedig 40. lett.

Kettős kínai siker férfi toronyugrásban. Kettős kínai sikert hozott a kvangdzsui világbajnokságon a férfi toronyugrók versenye, amely az utolsó műugró szám volt a dél-koreai viadalon. Az aranyérmet Jang Csi-an szerezte meg Jang Hao előtt, míg a harmadik - jelentős hátránnyal - az orosz Alekszandr Bondar lett.

MTI

Hozzászólások