Napi - Kipchoge asztaláról csemegéztünk, vízilabdások nyilatkoztak
Kipchoge asztaláról csemegéztünk, vízilabdások nyilatkoztak
Fotó: Europress/AFP

Kipchoge asztaláról csemegéztünk, vízilabdások nyilatkoztak

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/02 22:53

Az élsportban megszokhattuk, hogy az edzéseken kívül most már szinte minden apróságnak hihetetlenül nagy jelentősége lehet. Kiváltképp a táplálkozásnak, mely mára alapvető fontosságú tudományággá nőtte ki magát. De mi a helyzet Eliud Kipchogével, és a Kaptagat nevű faluval, ahol a világcsúcstartó sokadmagával készül? Vajon náluk is ilyen kiemelt helyet foglal el a tudományos sporttáplálkozás? 


Pólómajálist rendeztek május 1-jén a férfi vízilabda OB I-ben, a rájátszás első fordulójában az élvonal összes csapata vízbe ugrott. Kialakult a döntő és a bronzpárharc párosítása, és az is eldőlt, hogy az UVSE biztosan bent marad. Helyszíni tudósításunk az UVSE-KSI és az OSC-Szolnok mérkőzésekről Baksa Benedek, Angyal Dániel és Manhercz Krisztián nyilatkozatával.


A snooker világbajnokságon, olyan, sztori, mint az idei, ritkán történik. A csütörtökön kezdődő elődöntők legnagyobb furcsasága, hogy két meglepetés játékos jutott el idáig. Mert Dave Gilbert  akármilyen jó játékos, akármennyire is élete legerősebb szezonját futotta, és akárhogy is lett kiemelt a Crucible-ben (37 évesen, életében először), sehogy sem volt várható, hogy ilyen messzire jut. 


Egyenes kieséses párharcok során gyakori, hogy az első mérkőzésen mindkét fél az óvatosságra helyezi a hangsúlyt, ezért aztán az - legalábbis semleges nézők számára - unalomba fullad. Szó sem volt hasonlóról a BL szerdai elődöntőjében, ahol a Barcelona és a Liverpool egyaránt a győzelemre hajtott, így egy intenzív, a vártnál sokkal nyíltabb találkozót láthatott a közönség. Messi duplája valószínűleg eldöntötte a párharcot, de ha a visszavágóra hatékonyabb Liverpool fut ki, jöhet még fordulat.

Hozzászólások