Napi - Jürgen Klopp: nem volt emlékezetes meccs
Jürgen Klopp: nem volt emlékezetes meccs
Fotó: Europress/AFP

Jürgen Klopp: nem volt emlékezetes meccs

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/20 10:22

Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője elismerte, nem volt emlékezetes mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első találkozója, amelyen gól nélküli döntetlent játszottak a vendég Bayern Münchennel.

"Ez nem egy álomeredmény, de jónak mondható, kiindulási pontnak megfelelő. Nem olyan meccs volt, amire húsz év múlva is emlékezni fogunk" - közölte a tréner, aki első alkalommal találkozott a Bayern Münchennel, amióta 2015-ben távozott a Borussia Dortmundtól.

Játékosai közül Jordan Henderson úgy vélekedett, elég sok helyzetük volt, amelyekből - különösen az első félidőben - egy vagy két gólt szerezhettek volna.


A Bayern negyedik alkalommal lépett pályára az Anfield Roadon, de továbbra sem tudott gólt szerezni. Ennek ellenére Serge Gnabry nem az eredménytelenséget emelte ki a lefújás utáni nyilatkozatában, hanem a védekezésüket dicsérte.

"Nyomást kellett gyakorolnunk a támadótriójukra, mert tudtuk, hogy a középpályásaik jól tartják meg a labdát. Fontos volt, hogy ne engedjük áttörni őket a védelmünkön" - magyarázta a német válogatott játékos.


Lyonban sem született gól kedden, pedig a vendég FC Barcelonának 24 lövési kísérlete volt, ám ezek közül csupán öt találta el a kaput.

"Odahaza erősek vagyunk, de tagadhatatlan, hogy az idegenbeli nulla-nulla veszélyes eredmény. Ez nem a mi esténk volt" - nyilatkozta Ernesto Valverde, a katalánok vezetőedzője. Hozzátette, érzése szerint jó formában vannak, jól játszottak, és jobb eredményt érdemeltek volna.

000_1DM9D9.jpg Fotó: Europress/AFP

A Barcelona francia védője, Clement Lenglet szerint ellenfelük jól teljesített, különösen a portugál kapus, Anthony Lopes remekelt.

Az Olympique Lyon vezetőedzője, Bruno Génésio úgy vélekedett, túlságosan sok lehetőséget adtak a vendégeknek a második félidőben, illetve túl sokszor adták el a labdát, így újabb és újabb katalán akciókat kellett kivédekezniük.

A hátvéd Leo Dubois pozitívabban értékelt, szerinte a francia csapat szempontjából jó eredmény született, és még mindig van esélyük a továbbjutásra.

"Tudjuk, hogy kemény lesz a visszavágó, de szerintem képesek vagyunk messzire eljutni" - szögezte le.

Mindkét párharcban március 13-án kerül sor a visszavágóra.

043_dpa-pa_117259392.jpg Fotó: Europress/AFP


Hozzászólások