Napi - Ez történt vasárnap
Ez történt vasárnap
Fotó: Europress/Getty

Ez történt vasárnap


2014/07/06 23:52

Bár ma nem rendeztek egyetlen találkozót sem a labdarúgó vb-n, mégis intenzív nap volt a vasárnap sport szempontból.Egyrészt a Hollandia-Costa Rica negyeddöntő tizenegyes párbaja, másrészt egy ellentmondásos argentin ünneplés is adott még témát a szünnapra.

A wimbledoni teniszbajnokság férfi döntőjét érdemes kiemelni, ahol hatalmas küzdelemben, öt szettben győzött a szerb Novak Djokovic, aki ezzel megakadályozta, hogy a 17 GS-sikernél járó Roger Federer a rekordot jelentő nyolcadik wimbledoni győzelmét is elérje a londoni füvespályás tornán.

Hazai szempontból tökéletes koreográfiát hozott a Forma-1-es világbajnokság Brit Nagydíja, ahol a rajt utáni balesetben Kimi Räikkönen megsérült és Felipe Massa versenye is "odalett". A pontversenyt vezető Nico Rosberg viszont szintén nem tudott célba érni, így csapattársa, Lewis Hamilton nyerte a versenyt, aki ezzel négy pontra megközelítette német riválisát az összetettben.

A Tour de France második szakasza is izgalmasan alakult, amely után új éllovasunk van. Az utolsó két kilométeren belül ugyanis az olasz Vincenzo Nibali ellépett a York és Sheffield közötti 201 km-es távon kilenc kategorizált emelkedőt teljesítő élmezőnytől. Összetettben is átvette ezzel a vezetést, egyben ő lett a 18. olyan bringás, aki mindhárom nagy kerékpáros körversenyen tekerhetett már az éllovasnak járó trikóban. Már olvasható nálunk a hétfői harmadik etap érdekességeinek listája is.

Ma megtudtuk, hogy Neil Robertsonnak továbbra sem megy a hazai versenyeken, ezúttal Judd Trump akadályozta meg a sikerét az idény második pontszerző tornáján.

Hozzászólások