Napi - Ez történt vasárnap
Ez történt vasárnap
Fotó: Europress/AFP

Ez történt vasárnap

Szántó PetraSzántó Petra
2014/06/30 01:01

Elképesztő izgalmakat hozott a vasárnap, elsősorban a foci vébén.

Elsőként egész Hollandiára hozták rá a frászt Robbenék, amikor a góltalan első félidő után Mexikó megszerezte a vezetést, így egészen a 88. percig hátrányban játszott a narancssárga válogatott. Ám az utolsó pillanatban Wesley Sneijder fantasztikus góllal mentette hosszabbításra a meccset, majd az utolsó utáni pillanatban (a 94. percben!) az is kiderült, hogy erre a bizonyos hosszabbításra nem is lesz szükség, amikor Robben buktatásáért ítélt büntetőt a játékvezető, melyet Huntelaar értékesített, összetörve ezzel a mexikói szíveket. Mexikó hiába vezetett a hajráig, zsinórban hatodik alkalommal búcsúzott a nyolcaddöntőben, 1986 óta mindig elbukva a negyedik meccset. Ehhez a különleges párharchoz természetesen jártak még érdekes statisztkai adatok is.

Aztán az unalmasan induló Costa Rica-Görögország mérkőzés fulladt izgalomba, hiszen a szintén góltalan első félidő után Bryan Ruiz szerezte meg a vezetést a közép-amerikai csapat, ám nem sokkal később második sárgáját is megkapta Duarte, így aztán emberhátrányba került Costa Rica. Amiben jó sokáig volt kénytelen játszani, hiszen a 91. percben itt is jött a dráma: Papasztathopulosz egyenlített, és kiharcolta hosszabbítást!

Az emberhátrányban is hősiesen küzdő Costa Rica erején felül védte ki a veszélyes görög támadásokat a plusz fél órában, így jöhetett tizenegyes párbaj. Amelyben mindössze egyetlen rontott tizenegyest láttunk, ez pedig Gekas nevéhez fűződött. Így Costa Rica története során először jutott negyeddöntőbe világbajnokságon!

Mindeközben Wimbledonban szépen csendesen telt a vasárnap, ami nem csoda, hiszen a hagyományos Mid Sunday mindig is pihenőnap volt a füvespályás tenisz szentélyében. Mivel eredményekről nem tudunk beszámolni, ismerjük meg a Fekete Kalapos Embert, akinek a világ egyik legjobb "teniszállása" van.

Az országúti kerékpár már javában készülődik a hat nap múlva rajtoló Tour de France-ra, de még gyülekeznek a sötét felhők a doppingvétségen kapott Ulissi feje felett.

Vincenzo Nibali viszont bizakodhat, hiszen megnyerte az olasz bajnokságot, így nagyon úgy tűnik, hogy tényleg a francia körre kerül csúcsformába.

A snooker szezon első fontos versenye is lezárult, a Wuxi Classicot ugyanis hihetetlen szoros döntő után Neil Robertson nyerte, pályafutása tizedik pontszerző győzelmét megszerezve.

A WTCC mezőnye és persze Michelisz Norbi már javában készül a Nordschleifére, a kérdés az, hogy ezen a pályán lehet-e sikeres futamokat rendezni? A magyar pilóta szerint igen, mert a Zöld Pokol a legjobb.

A gyorsasági motoros világbajnokság Holland Nagydíján a spanyol Marc Márquez végzett az élen a királykategóriában. Mögötte az olasz Andrea Dovizioso lett a második, akinek ez volt idei legjobb eredménye. A dicséret azonban Márqueznek is jár, aki idei nyolcadik (!) győzelmét szerezte, és a megszerezhető maximális 200 ponttal vezeti is a világbajnoki pontversenyt.

Hétfőn két újabb nyolcaddöntő jön a vébén: Franciaország-Nigéria és Németország-Algéria és folytatódnak a küzdelmek Wimbledonban, úgyhogy érdemes lesz egész nap velünk tartani!

 

Hozzászólások