Napi - Ez történt vasárnap
Ez történt vasárnap
Fotó: Europress/AFP

Ez történt vasárnap


2014/09/29 00:25

A férfi elit kategória mezőnyversenyével véget ért az országúti kerékpáros vb. A roppant izgalmas verseny a lengyel Michal Kwiatkowski győzelmét hozta, mögötte az ausztrál Simon Gerrans és a spanyol Alejandro Valverde végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Véget értek a sencseni és a kuala lumpuri keménypályás férfi tenisztornák is. Sencsenben a brit Andy Murray győzedelmeskedett a spanyol Tommy Robredo ellen, nem kevesebb, mint öt mérkőzéslabdát hárítva. Kuala Lumpurban pedig a japán Kei Nishikori győzelmével zárult a torna, aki a francia Julien Benneteaut verte két szettben. Utánajártunk mitől is ennyire sikeres az elmúlt időszakban a japán teniszező.

A pénteken kezdődő Ryder Kupa is befejeződött, méghozzá európai győzelemmel. Az európai golfozók sorozatban harmadjára, az elmúlt hét alkalomból pedig hatodjára tudták elhódítani a híres trófeát az amerikaiak ellen.

A hétvégén az autósport szerelmeseinek sem kellett unatkozniuk, hiszen megrendezésre került Monzában a SEAT Kupa, Pergusában pedig a Túraautó Európa-bajnokság idényzárója. Monzában kiváló versenyzést produkált Wéber Gábor, Ficza Feri viszont elvesztette összetettbeli első helyét, míg Pergusában Nagy Norbi nem talált legyőzőre.

A hétvégén az olasz bajnokság két legnagyobb esélyese, a Juventus és a Roma is újabb három pontot zsebelt be, így 100%-os teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, a jövő hétvégén pedig egymás ellen küzdenek meg Torinóban.

Megrendezésre került az évi Budo és Küzdősport Gála Budapesten, mely rendezvény alkalmából hazánkba látogatott a négyszeres K1 világbajnok, Semmy Schilt, akivel lehetőségünk nyílt interjút készíteni.

Végezetül, a holnapi napon folytatódik Hongkongban a rövidpályás úszó Világkupa-sorozat, ahol Hosszú Katinka, illetve a Gyurta és a Verrasztó testvérek is medencébe ugranak.

 

Hozzászólások