Napi - Ez történt szerdán
Ez történt szerdán
Fotó: Europress/Getty

Ez történt szerdán

Rév DánielRév Dániel
2014/07/23 22:43

Nem ez volt a nap, amely során a legtöbb dolog történt a sport világában, de azért a legfontosabbakat megpróbáljuk összeszedni.

A Tour de France királyetapját Rafal Majka nyerte, aki nagyot csatázott a hegyi trikóért Joaquim Rodriguezzel, szakaszgyőzelmével nagyot lépett a hegyi pontverseny megnyeréséért. Az összetett esélyesei közül Vincenzo Nibali tovább növelte előnyét Alejandro Valverdével szemben, egyedül Jean-Christophe Péraud tudta tartani a lépést az olasszal. Az Eurosport kommentátorainak elemzése itt látható.

A vízilabda Európa-bajnokságon a férfi negyeddöntőket rendezték meg, eldőlt, hogy a horvátokat legyőző Olaszország lesz a magyar válogatott ellenfele a péntek esti elődöntőben. A másik negyeddöntőben Szerbia Görögországon lépett túl, a szerbek így Montenegróval találkozhatnak a négy között.

Megszólalt a túraautó világbajnokság vezetője, Francois Ribeiro szerint a Honda hamarosan felzárkózhat a Citroënhez. Ami a privát csapatokat illeti, a ROAL csapatfőnöke szerint komoly problémákat okoz a jelenlegi rendszer a privát csapatoknak.

Megkezdődött a junior atlétika világbajnokság az amerikai atlétika egyik szentélyében, az Oregon állambeli Eugene-ben. Az első aranyérem Ugandába került a férfi tízezer méter után, az első napon szereplő hét magyar atléta közül hárman jutottak túl az első körön, női kalapácsvetőink esetében ez már a döntőbe jutást jelenti.

A végére pedig egy látványosság: valószínűleg világcsúcs méretű előreszaltót ugrott egy film forgatása közben Tom van Steenbergen, amerikai mountain bike-os. A videó itt látható.

Hozzászólások