Napi - Ez történt szerdán

Ez történt szerdán


2014/08/13 23:54

Risztov Éva két évvel az olimpiai aranya után ezúttal egy Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett hosszútávúszásban. Ugyanebben a számban Olasz Anna az ötödik, Szilágyi Nikolett a tizenötödik helyen zárt.

Az atlétikai kontinensbajnokságon ma már igazi nagyüzem volt az éremosztás tekintetében. A 100 méteres síkfutást James Dasaolu nyerte, a címvédő Christophe Lemaitre második lett. Mo Farah-nál viszont ezúttal sem volt jobb. Róla, valamint a magyarok szerepléséről többet a mai videónkból lehet megtudni. Egyébiránt a mieink közül Orbán Éva bejutott a női kalapácsvetés fináléjába, ám Kazi Tamásnak nem sikerült a hasonló bravúr  férfi 800-on.

Második Európa-bajnoki selejtezőjét is megnyerte a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A Grúzia elleni találkozót végül egyetlen ponttal, 74-73-ra nyerték Sztojan Ivkovics legényei.

Csakúgy mint tavaly, idén is a Borussia Dortmund nyerte a Német Szuperkupát. Jürgen Klopp együttese magabiztos játékkal, 2-0-ra múlta fölül a fél csapatát nélkülöző Bayern Münchent, amelynek a vereségnél is nagyobb fejfájást jelent, hogy minden jel szerint elszakadt a térde Javi Martineznek, akire ezzel minimum fél évig nem számíthat Josep Guardiola.

Szintén a bajorokkal kapcsolatos hír, hogy Frank Ribéry bejelentette, nem kíván többé pályára lépni hazája válogatottjában.

Egy egyéni időfutammal folytatódott az országúti kerékpáros Eneco Tour, ami a várakozásoknak megfelelően Fabian Cancellara és Tom Dumoulin párharcát hozta. Végül utóbbi örülhetett, ráadásul az összetettben is szépen felzárkózott, de jelenleg Lars Boom viseli a fehér trikót.

Visszavonul Polgár Judit! A Times-nak adott interjújában jelentette be, hogy nem fog többé versenyszerűen sakkozni. 25 éven keresztül vezette a női világranglistát.

A nap további sporthíreit szokás szerint itt lehet megtalálni.

Hozzászólások