Napi - Ez történt szerdán
Ez történt szerdán
Fotó: Europress/Getty

Ez történt szerdán

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/08/06 22:58

A mai nap hírei, előbb a magyarok, aztán a nemzetköziek. Mindez és még sok egyéb megtalálható itt.

Fucsovics Márton két szettben legyőzte a kínai Wo Ti-t az Apstosban zajló keménypályás tenisztorna második fordulójában. A nyolcadik helyen kiemelt magyar versenyző ellen mindössze három játékot tudott nyerni az ázsiai.

Két bronzérmet szereztek a magyarok az eindhoveni paraúszó Európa-bajnokság szerdai napján. Az 50 méteres pillangó fináléjában izgalmas hajrát követően két magyar versenyzett egymással a bronzéremért, amit végül Kézdi Réka szerzett meg Engelhardt Katalin előtt. A tizenhat fős magyar csapat eddig négy bronzérmet szerzett az idei Eb-n.

A torontói ATP Masters tornán Andy Murray simán verte Kyrgiost, Novak Djokovic viszont nagyon nehezen gyűrte le Monfilst.

A lengyel kerékpáros körverseny 4. szakaszán mezőnyhajrá döntött, melyet a belga Jonas Vangenechten nyert meg.  A Lotto-Belisol versenyzőjének ez az első sikere idén, ráadásul az első World Tour győzelme is. Mögötte a második és a harmadik helyen az olasz Jacopo Guarnieri és a szlovén Luca Mezgec végzett. A verseny holnap egy 190 kilométeres szakasszal folytatódik, amelynek befutója Szlovákiában lesz. Az etap nagy izgalmakat hozhat, hiszen ez lesz a verseny első komolyabb emelkedőkkel és hegyi befutóval tarkított szakasza.

A mai nappal kezdetét vette a dán körverseny is, amelyen a versenyzőknek egy 157 kilométeres távot kellett leküzdeniük. Az első szakaszt a nagy tehetségnek tartott dán, Magnus Cort Nielsen nyerte meg, mögötte a belga Jasper De Buyst és az olasz Valerio Agnoli végzett. A verseny augusztus 10-ig tart, a főbb esélyesek pedig: Lars Ytting Bak, Matti Breschel és Jakob Fuglsang.

Megkezdte az edzéseket Neymar, az FC Barcelona és a brazil labdarúgó-válogatott csatára, aki a nyári világbajnokság negyeddöntőjében szenvedett súlyos hátsérülést. A katalán klub szerdai tájékoztatása szerint a 22 éves támadó még egy utolsó orvosi ellenőrzésen vett részt kedden, majd a csapattársaktól külön kezdett bele a tréningbe. A Barcelona közölte, Neymar visszatérése attól függ, milyen ütemben halad a felépülése.

Hozzászólások