Napi - Ez történt pénteken
Ez történt pénteken
Fotó: Europress/AFP

Ez történt pénteken

Szántó PetraSzántó Petra
2014/07/25 22:54

Ez a péntek már tényleg rólunk, magyarokról szólt. Megkezdődött a Forma 1-es Magyar Nagydíj a Hungaroringen, méghozzá a szabadedzésekkel, melyeken egyáltalán nem meglepő módon Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak: nem hiába, az elmúlt években ő uralta a mogyoródi pályát.

Estefelé azonban magyar sportolókért is szoríthattunk: a férfi vízilabda válogatott az Európa-bajnoki döntőért, az U19-es labdarúgó válogatott pedig a korosztályos világbajnoki szereplésért ugrott medencébe/lépett pályára.

Szerencsére a hazai pálya ma mindvégig mellettünk volt. Benedek Tibor együttese a margitszigeti tomboló közönség segítségével szenzációsan izgalmas mérkőzésen győzte le 8-7-re az olasz válogatottat (a Sette Bellót, azaz a Szép 7-et, mely jelzővel jelen sorok írója hajlamos egyetérteni) és jutott fináléba. Míg az U19-es fiatalok a Szusza Ferenc Stadionban győzték le az izraeli válogatottat 2-1-re, és bár ezzel elődöntőbe nem jutottak, kiharcolták az U20-as világbajnokságon való szereplés jogát.

És bár a két magyar siker és a száguldó cirkusz közelsége miatt szinte minden más sportesemény eltörpül, azért akadt még egy s más a nagyvilágban.

Végéhez közeledik a Tour de France, mely a hegyi szakaszok után most sík terepre váltott, és az egyéni időfutam, valamint a párizsi körözés előtti utolsó, hagyományos etapra került sor pénteken. Az esős időben a litván Ramunas Navardauskas győzött, Vincenzo Nibali pedig továbbra is nagy előnnyel áll az élen. Persze volt bukás is az utolsó 3 kilométeren belül - erről és még sok minden másról is beszélgetett Székely Dávid és Bodnár Gergő a szakasz utáni elemzésben. Ráadásul még arra is szakítottak időt, hogy a szombati időfutam kapcsán beszélgessenek Németh Szabolccsal az időfutam kerékpárokról.

Megkezdődött a síugrók nyáritábora, azaz a a nyári Grand Prix, mely nemcsak különleges színfolt a téli sportok világában, hanem remek tesztlehetőség is a szabályváltoztatások kipróbálására.

Az atléták közül sok-sok sztárra rájár a rúd manapság, néhány napon belül a legjobbak közül öten is idő előtt befejezték a szezont sérülés miatt.

Persze azt se felejtsük el, hogy Glasgow-ban zajlik a XX. Nemzetközösségi Játékok, melyet honlapunkon élő online közvetítés révén követhettek minden nap!

Hozzászólások