Napi - Ez történt pénteken
Ez történt pénteken

Ez történt pénteken

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2014/05/23 23:02

A pénteki nap – hogy is fogalmazzam – csöndességével próbálta felvezetni az előttünk álló BL-döntős szombatot. Nem ütközik az ember nagy kihívásokba, hogy egy oldalban összefoglalja a legfőbb híreket:

Az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia 13. szakaszán hazaért egy szökés. Canola győzött, így csapata a Bardiani megint nyert egy szakaszt a Giron.

Babos Tímea 7/5 6/2-re kikapott az ukrán Zanevskától, így nem jutott fel a Roland Garros főtáblájára. A sorsoláson az is kiderült, hogy nem lesz könnyű dolga a címvédő Serena Williamsnek, mert már a nyolc között megismétlődhet a tavalyi döntő Sarapova ellen.

A Montreal Canadiens 3–2-re legyőzte a New York Rangerst az NHL keleti főcsoport-döntőjének harmadik mérkőzésén. De összesítésben még mindig a Rangersnél az előny.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség döntött a 2018-as A-csoportos világbajnokság helyszínéről, Dánia lesz a házigazda, a divízió-I-es vb-t viszont a várakozásokkal ellentétben mégsem Krakkó, hanem Donyeck városa kapta.

A Szolnok nyert Kaposváron a férfi kosárlabda bajnokság elődöntőjének második felvonásán, átlépve a százpontos határt, 101-78-ra. Így 2-0-ra vezet és már csak egy győzelemre áll a döntőbe jutástól.

Izrael legyőzésével kezdte a magyar női röplabda-válogatott az Eb-selejtezőket. Szombaton Svédország következik.

Ja, és persze, ami a legfontosabb: elindultunk. Végre.

Hozzászólások