Napi - Ez történt kedden: A sportvilág főbb eseményeiért ma először a tengerentúlra kellett „utaznunk”
Ez történt kedden: A sportvilág főbb eseményeiért ma először a tengerentúlra kellett „utaznunk”

Ez történt kedden: A sportvilág főbb eseményeiért ma először a tengerentúlra kellett „utaznunk”

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2014/05/20 22:37

A sportvilág főbb eseményeiért ma először a tengerentúlra kellett „utaznunk”.

Az NBA nyugati főcsoportdöntőjének első mérkőzésén a San Antonio Spurs 122-105-re legyőzte az Oklahoma City Thunder csapatát.

Az NHL rájátszás keleti konferenciadöntőjének második összecsapásán pedig újra a New York Rangers diadalmaskodott, ezúttal 3-1-re, így összesítésben már 2-0-ra vezet.

Kicsit közelebb, Európában:

Kiderült, hogy Fucsovics Mártonnak csak egy meccsig tartott a Roland Garros. A magyar teniszező a selejtezőben két játszmában maradt alul a fehérorosz Ignatikkal szemben. Babos Tímea szerdán, a világranglista 163. argentin Irigoyen ellen kezd, szintén a selejtezőben.

Délebbre, eldőlt, hogy nem Claudio Ranieri irányítja a továbbiakban a Monaco együttesét. Hiába a tavalyi feljutás, és idén a bajnoki második hely (ami Bajnokok Ligája csoportkört ér), a korábbi Chelsea és Juventus trénernek megköszönték a munkáját.

Megköszönte Ashley Cole is, hogy nem gondoltak rá. A mellőzöttség miatt úgy döntött, hogy nyolc év után elhagyja a Chelsea csapatát. Kérdés, hogy az angol válogatott világbajnoki keretéből is kimaradó védő elhagyja e Londont, hiszen eddig csak itt játszott, az Arsenal után a Chelsea-ben.


A francia Nacer Bouhanni nyerte meg kedden a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny 10. szakaszát, amely után az összetettben változatlanul az ausztrál Cadel Evans áll az élen.

Itthon, kihirdette a pénteken kezdődő szegedi kajak-kenu világkupán induló csapatát Storcz Botond.

A nap zárásaként véget ért a csoportkör a jégkorong világbajnokságon, kialakult a negyeddöntők párosítása. A legizgalmasabbnak a Csehország-Egyesült Államok és Finnország-Kanada összecsapások várhatók.

Hozzászólások