Napi - Ez történt hétfőn
Ez történt hétfőn
Fotó: Europress/AFP

Ez történt hétfőn

Baranyai BalázsBaranyai Balázs
2015/12/21 23:59

Egy kiemelten fontos rangadót nyert meg hétfő este az Arsenal a Premier League 17. fordulójában, ugyanis 2-1 arányban meg tudták verni a Manchester City-t. A világoskékek ezzel a vereséggel lépéshátrányba kerültek, a londoniak viszont megerősítették a második helyüket a Leicester City mögött. A gólokat Walcott, Giroud és Yaya Toure szerezték.

Nikolics Nemanja holtversenyben a második helyen áll az Aranycipő rangsorában. A magyar válogatott támadó a dortmundi Aubameyang mögött, Alex Teixeirával (Shakhtar Donetsk) karöltve tartózkodik a második helyen. Eddig 22 gólt szerzett idén a lengyel bajnokságban, ám a lengyel statisztikák csak 21-et tartanak számon a neve mellett – az egyiket nem neki adták.

Sepp Blatter és Michel Platini egyaránt nyolcéves eltiltást kaptak minden futballal kapcsolatos tevékenységtől. A FIFA etikai bizottsága korrupció miatt büntette a FIFA és az UEFA első emberét, akik az eltiltás mellé még pénzbüntetést is kaptak.

Először rendeztek párhuzamos Óriás-műlesikló-futamot az alpesisí-világkupán, ahol meglepetésre két norvég döntötte el a győzelem sorsát. Kjetil Jansrud és Aksel Lund Svindal párharcából kivételesen előbbi jött ki győztesként, de Svindal még így is örülhetett: ezzel együtt így is visszavette a vezetést az összetett világkupában. Ott egyébként elég nagy a norvég fölény: az első négyből hárman az északi országból jöttek, csak Marcel Hirscher tudja velük tartani a lépést.

Ez a sima győzelmek napja volt a jégkorong MOL Ligában, ahol a DVTK és a MAC is öt gólt szerezve aratott sikert. A Diósgyőr a Brassót verte idegenben 5-1-re, a MAC pedig a Fehérvárt 5-2-re. A nap legszorosabb meccsét a Ferencváros és a Csíkszereda játszotta: a zöld-fehérek 6-4-re kaptak ki.

Zahorán János megvédte elsőségét a hollandiai Santpoortban rendezett 24 órás futóversenyen.

Hozzászólások