Napi - Ez történt hétfőn
Ez történt hétfőn
Fotó: Europress/AFP

Ez történt hétfőn

Baranyai BalázsBaranyai Balázs
2015/12/14 23:34

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is. Olyan csapatok kerültek össze, mint a Barcelona és az Arsenal; a Chelsea és a PSG; illetve a Juventus és a Bayern München.

Hétfőn kezdetét vette a magyar labdarúgó válogatott edzőtábora. A következő napokban Bernd Storck irányításával egy edzőtábor veszi kezdetét, amelyre az úgynevezett távlati csapat tagjait hívta meg a kapitány. Annyi változás történt az eredeti tervekhez képest, hogy az utolsó pillanatban meghívót kapott Litauszki Róbert és Debreceni András is; mellettük pedig két légiós, Vécsei Bálint és Holman Dávid is el tudott jönni.

Megköszönték a munkát Bekő Balázsnak a Diósgyőrben. Az NB I-es csapatnál idén sem a játékkal, sem az eredményekkel nem voltak elégedettek, így az ősz szezon végéhez érve menesztették az edzőt.

24-23 arányban vereséget szenvedett a magyar női kézilabda válogatott Lengyelország ellen a dániai világbajnokságon. Ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat kiesett a tornáról, illetve a 2016-os riói olimpiára is csak minimális esély maradt.

A Sports Illustratednél Serena Williamset választották az év sportolójának. Az amerikai teniszezőnő elképesztő módon annyi vereséget szenvedett el ebben az évben, ahány Grand Slamet tudott nyerni.

2-0-ra is vezetett a Diósgyőr, de az Újpest fordítani tudott – a vége így is 4-3 lett a DVTK-nak hosszabbítás után. De nem csak ők nyertek ilyen arányban, a Csíkszereda is 4-3-ra verte a Debrecent, a DAB pedig 3-1-re a Brassót a jégkorong MOL Ligában.

Második mérkőzését is megnyerte a magyar U21-es jégkorong válogatott a Litvániában zajló divízió 2/A-s világbajnokságon. Az első sikert követően Hollandiát is sikerült legyőzni, így egyelőre hibátlanul áll a csapat – szerdán Észtország ellen lehet folytatni a sorozatot.

Egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar tornászválogatott tagjai a japán Nagojában rendezett Toyota-kupán. A kétnapos versenyen Vecsernyés Dávid nyújtón remekül teljesített, és a dobogó második fokára állhatott. A magyar tornásznők közül Makra Noémi felemás korláton, Dévai Boglárka pedig ugrásban bronzérmes lett.

Hozzászólások