Napi - Ez történt hétfőn
Ez történt hétfőn

Ez történt hétfőn

Baranyai BalázsBaranyai Balázs
2015/09/28 23:01

Hétfőn a nap szenzációja egyértelműen a magyar női röplabda válogatott Azerbajdzsán fölött aratott sikere volt. A magyar hölgyek 3-1 arányban győzték le ellenfelüket, így csoport harmadikként mentek tovább a belgiumi Európa-bajnokságon. A következő ellenfél Németország lesz majd, a győztes pedig kiharcolja a negyeddöntőbe jutást.

Dzsudzsák Balázs a 92. percben adott gólpasszt Faty-nak, aki beállította a 2-0ás végeredményt a Bursaspor-Eskisehirspor mérkőzésen. A magyar szélső csapata ezzel a sikkerel már a 13. a török bajnokságban. Angliában fordulatos meccset nyert meg az Everon, amely a West Brom otthonában fordított és nyert nagy nehezen 3-2-re idegenben.

Nem tudta befejezni a mérkőzését Marija Sharapova, a wuhani WTA tornán. Az orosz teniszező legutóbb még Wimbledonban játszott, azóta viszont sérülések hátráltatták. Most nyerő állásból kényszerült a Strycová elleni meccs feladására – a második kiemelt orosznak a döntőszettben a keze fájdult meg, így nem tudta folytatni.

Férfi csapatunk kikapott a Jekatyerinburgban rendezett asztalitenisz Európa-bajnokságon. A legmagasabb osztályban zajló 16 csapatos kontinenstornán ez volt a magyarok második mérkőzése – Csehországgal szemben maradtunk alul 3-2 arányban. Válogatottunk a folytatásban a 11. helyért harcolhat majd.

Öt új sportágat is javasoltak a 2020-as tokiói olimpia programjába. Az arrafelé közkedvelt baseball és karate mellett a görkorcsolyázás, falmászás és a hullámlovaglás is olimpiai sportág lehet.

Hozzászólások