Napi - Ez történt hétfőn
Ez történt hétfőn
Fotó: Europress/AFP

Ez történt hétfőn

Rév DánielRév Dániel
2014/10/06 23:07

Mint általában, a hétfő ezúttal is elsősorban a mögöttünk hagyott sporthétvége elemzéséről szólt.

Jules Bianchi (hétfő este 11 órakor) kritikus, de stabil állapotban van Japánban. Állapotával kapcsolatos információkat folyamatosan frissülő híreink között találhattok. Balesetéről egy néző által készített videót lehet megtekinteni, de ezt csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Bianchi balesetéről is beszélgettünk Dupla-Tripla podcastünk legfrissebb kiadásában. További témák: egy veszprémi kézilabdaélmény, a női kosárlabda helyzete, és Mészöly Géza nyilatkozata.

Vasárnap megrendezték az év utolsó nagy egynapos kerékpárversenyét, a Lombard körversenyt, az ES Bringa stábja ezúttal is osztályozta a főbb résztvevőket.

A Lombardia végeztével az is kiderült, hogy 1896 óta először fordult elő, hogy a négy nagy nemzet versenyzői (olaszok, spanyolok, franciák, belgák) közül senki nem tudott győzni az öt monumentum egyikén sem. A győztesek: egy norvég, egy svájci, egy holland, egy ausztrál és egy ír.

Hagyományosan a lombard verseny másnapján jelentik be a következő évi Giro d'Italia útvonalát. A részletesebb elemzés előtt innen megtudhatók a 98. Giro legfontosabb sarokszámai.

Újabb versenyhétvégén van túl a túraautó világbajnokság mezőnye, az elég rossz minőségű közvetítés, és a versenyzésre korlátozottan alkalmas pálya miatt unalmas lett volna a hétvége, ha a Lada nem zár győzelemmel. Nem csak az orosz csapat fejlődik, Michelisz Norbert szerint a Honda fejlesztései is érezhetők voltak az autón.

A Bundesliga 8. fordulója is tartogatott érdekességeket, minden fontos információ kiderül Bundesliga magazinunk nyolcadik részében.

Olaszországban hatalmas rangadót játszottak a hétvégén, a Juventus 3-2-re verte a Romát, de a fővárosiak szerint - megint - szükség volt a játékvezetőre is a torinói csapat a győzelméhez.

A Magyar Kézilabda Szövetség szerdán nevezi meg a férfi válogatott új szövetségi kapitányát, a pletykák szerint Talant Dusebajev lehet a befutó, és ha így lesz, Sótonyi László lehet a kirgiz-spanyol szakember meghosszabbított jobbkeze.

Hozzászólások