Napi - Ez történt hétfőn
Ez történt hétfőn
Guardini győzött Hollandiában (Fotó: Europress/AFP)

Ez történt hétfőn

Rév DánielRév Dániel
2014/08/11 23:33

Nem a hétfői nap volt a legsűrűbb a sporthírek szempontjából, de azért történtek érdekességek, a hosszabbitas.hu olvasói pedig sok érdekességet találhattak.

Rory McIlroy nyerte az év utolsó major tornáját, a PGA Championshipet, így sorozatban harmadik tornáját nyerte, amelyből ráadásul kettő major torna volt. Formáját Farkasvölgyi Gábor a német labdarúgó válogatottal kapcsolatos legendás mondás alapelvéhez hasonlította.

Jo-Wilfred Tsonga nyerte a torontói ATP 1000-es tenisztornát, miután a döntőben legyőzte Roger Federert. Buzás Gábor a mérkőzésről, Szántó Petra pedig Federer idei évéről írt a döntő után.

Andrea Guardini nyerte az ENECO Tour 1. szakaszát. Az Astana sprintere a francia Gene és a szintén olasz Cimolai előtt nyerte a mezőnyhajrát. Természetesen az összetettben is Guardini áll az élen. A nap többi rövid híre itt olvasható.

Szokatlan módon aranyérem nélkül maradt a kis híján két évet kihagyó Michael Phelps az amerikai úszóbajnokságon.

A Norvégiában zajló sakkolimpián vereséget szenvedett a világbajnok, és mindkét magyar válogatott is.

A túraautó világbajnokságon ülés nélkül maradt Pepe Oriola kapott ajánlatokat a TC3-ból és a filmiparból is, utóbbi esetben kaszkadőrnek szerződtetnék.

Lejátszották az első fordulót az NFL előszezonjában, az első nyolc mérkőzésről készült összefoglaló itt olvasható.

Pályafutása során először lépett pályára a Juventus ellen Alessandro Del Piero, aki 19 szezont töltött el a torinói csapatnál.

Bodnár Gergő folytatta Vincenzo Nibalit, a Tour de France győztesét bemutató sorozatát, amelyből újabb érdekességeket tudhatunk meg az olasz kerékpárosról.

Kedden kezdődik az atlétika Európa-bajnokság, Szabó Gábor ezúttal a női számok esélyeseit nézte végig.

Két írás is született a Mainzról: folytatódott a Bundesliga szezont beharangozó sorozatunk, és Szathmári Attila megemlékezett Thomas Tuchelről, aki a sikerek ellenére nem léphetett ki szerződéséből a Mainznál.

Az extrém sportok rajongói ma sem maradtak adrenalin nélkül: ezúttal egy longboardos száguldásról számolt be Pintér László.

Hozzászólások