Napi - Ez történt csütörtökön
Ez történt csütörtökön
Fotó: Europress/AFP

Ez történt csütörtökön

Szántó PetraSzántó Petra
2014/06/13 01:03

A nap kiemelkedő eseménye természetesen a labdarúgó világbajnokság nyitómérkőzése volt, melyet a kezdeti pánik után magabiztosan nyert a házigazda Brazília Horvátország ellen. Bár Marcelo öngóljával a 11. percben a horvátok szereztek vezetést Sao Paolóban, ám már a 29. percben egyenlített Neymar. A második félidő eleinte unalmas játékot hozott, ám a 71. percben egy kérdéses helyzet alapján megítélt büntetőt is bevágott a hazaiak sztárja, majd a 91. percben Oscar állította be a 3-1-es végeredményt, úgyhogy Brazília-szerte megindulhatott a hamisítatlan ünneplés.

A világbajnokságot sokan úgy nézik, hogy igazából nem szurkolnak senkinek. Így van ezzel Szabó Gábor is. Ám az, hogy szerinte tökmindegy, hogy ki nyer, valójában egy segélykiáltás.

Sajnos házi ormányos medve jósunk, Júlia nem debütált jó tippel, ám ha ez bármit is számít, a pénteki nap rangadója, a spanyol-holland mérkőzés kapcsán narancs győzelmet jósolt a mi Julink. És ha ez bárkit is megnyugtat, Hajdú B. István sem feltétlenül a spanyolokat érzi esélyesnek.

Mindemellett persze folytatódott az NHL nagydöntő a Stanley Kupáért, melyen a Los Angeles Kings nem tudta besöpörni a győzelmet, mivel a New York Rangers szépített. Az NBA nagydöntő péntek hajnali folytatása előtt pedig megismerhettük a 3. meccs hősét, Kahwi Leonardot.

A Dauphiné csütörtöki szakaszán nem csak Simon Spilak aratott szép szakaszgyőzelmet, de hátul is fokozódtak az izgalmak, hiszen Alberto Contador vagányan támadt, fricskázva ezzel Chris Froome-ot. Aki most végleg megtanulta, hogy egy pillanatra sem veheti le majd a szemét spanyol riválisáról a Tour de France-on. Eközben jó hírt is kaptunk Chris Hornerről! A mindent túlélő veterán kerekes várhatóan a szlovén körversenyen térhet vissza.

Zajlik a tenisz rövid, ámde annál izgalmasabb füvespályás szezonja: a csütörtök a bombameglepetések napja volt. A Queen's Clubban búcsúzott a címvédő és háromszoros bajnok Andy Murray, valamint a korábbi döntős Jo-Wilfried Tsonga, míg Halléban nagyon sima vereséget szenvedett a friss (és immáron kilencszeres) Roland Garros bajnok Rafael Nadal, aki mindössze öt játékot nyert első füvespályás mérkőzésén. Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon tényleg van-e gond Rafa hátával, így erről is beszélgettünk legrfrissebb Salakblog podcastünkben.

A Le Mans-i 24 óráson már az időmérők is lezajlottak, Loic Duval borzalmas balesete után visszalépett a versenytől, ám rommá tört Audiját megpróbálják a rajtra összerakni. A villanyfényes időmérő után az is kiderült, hogy japán pilóta szerezte meg a pole pozíciót, méghozzá a Toyotát vezető Kazuki Nakajima.

Bom Dia hosszabbitas.hu, éljen a foci vb!

 

 

Hozzászólások