Napi - Félelmetes bukások, kizárták a magyar olimpiai bajnokot, Murray nem indulhat, erősít a Milan
Félelmetes bukások, kizárták a magyar olimpiai bajnokot, Murray nem indulhat, erősít a Milan
Fotó: Europress/AFP

Félelmetes bukások, kizárták a magyar olimpiai bajnokot, Murray nem indulhat, erősít a Milan

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/23 05:55

Beat Feuz győzött a férfi alpesi síelők világkupa-sorozatának pénteki lesikló versenyén az ausztriai Kitzbühelben.

Óriási sebességgel szakította át a védőhálót az amerikai síző a Streifon. Ryan Cochran-Siegle, aki nagyot bukott, a pályát szegélyező hálót átszakította, de komolyabb baj nélkül megúszta az esetet. Ennek ellenére helikopter érkezett érte, és kivizsgálásra kórházba szállították. 

Nem sokkal később a svájci Urs Kryenbühl a célegyenesben hatalmas ugratás közben 146,7 kilométer/órás sebességnél elvesztette egyensúlyát és előrebukott. Hosszú percekig mozdulatlanul feküdt a célvonalon túl a hóban, az orvosi stáb gyors elsősegélyben részesítette, majd őt is helikopterrel szállították el. Estére kiderült, hogy az esés következtében agyrázkódása lett, eltört a bal kulcscsontja, illetve a jobb térdében elszakadt a keresztszalagja. 

A férfiaknál magyar szempontból kellemetlen meglepetéssel zárultak a pénteki selejtezők a lengyelországi Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ugyanis a táv címvédőjeként Liu Shaoang kiesett 1500 méteren, mert egy manőver után az egyik kanyarban kívülről rádőlt olasz vetélytársa csípőjére, majd mindketten kicsúsztak. A zsűri a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaoangot látta vétkesnek, ezért kizárták a futamból.

Korábbi pozitív koronavírustesztje miatt nem indul az ausztrál nyílt teniszbajnokságon Andy MurrayA háromszoros GS-tornagyőztes - Ausztráliában ötszörös döntős - teniszező az elmúlt egy hétben házi karanténban volt, ám mostanra eldőlt, a viadal február 8-i rajtja előtt nem tudja letölteni a 14 napos kötelező karantént Ausztráliában, ahova egyelőre nem utazhat el.

Az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető AC Milan pénteken kölcsönvette az egyszeres angol válogatott középhátvédet, Fikayo Tomorit a Chelsea csapatától.

A világelső Novak Djokovic vezette, címvédő szerbek a németekkel és a kanadaiakkal kerültek egy csoportba a február eleji, melbourne-i ATP Kupa férfi tenisz csapatverseny pénteki sorsolásán. A viadalt a tavalyi debütálásakor több ausztrál városban bonyolították le, a koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal csak Melbourne lesz a helyszín, és a 24-es mezőnyt is megkurtították 12-esre a február 1. és 5. között sorra kerülő tornára.

Sofia Goggia nyerte a női alpesi síelők világkupa-sorozatának pénteki lesiklását a svájci Crans Montanában. 

Két másodperccel a vége előtt egyenlítettek a szlovénok, a franciák továbbra is százszázalékosak. Franciaország és a házigazda Egyiptom válogatottjának sikerével folytatódott a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének pénteki játéknapja. 

Pozitív lett a koronavírustesztje Paula Badosának, aki az ausztrál nyílt teniszbajnokságra érkezett Melbourne-be, és már napok óta karanténban van.

Újabb világbajnokság rendezési jogát vették el a feszült politikai helyzet miatt. A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) vezetőtestülete pénteken elvette Minszktől az idei világbajnokság rendezési jogát.

A szervezők ötvenezer embert várnak az idei, sorrendben 41. London Marathonra, a világ egyik leghíresebb utcai futóversenyére, amelyet a korábbi hagyományos áprilisi időpont helyett ősszel, október 3-án rendeznek meg.

Több mint egy hét mesterséges kóma után elhagyhatta az intenzív osztályt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke.

Hozzászólások