Napi - Berecz Zsombor nyerte az előolimpiát, Schäfer András az olasz másodosztályban folytatja
Berecz Zsombor nyerte az előolimpiát, Schäfer András az olasz másodosztályban folytatja
Fotó: Europress/AFP

Berecz Zsombor nyerte az előolimpiát, Schäfer András az olasz másodosztályban folytatja

HosszabbitásHosszabbitás
2019/08/21 22:57

Berecz Zsombor már az éremfutam előtt megnyerte az Enosimában zajló vitorlás előolimpiát Finndingiben. A világbajnok magyar versenyző az élről várta a szerdai napot, amelyen előbb másodikként ért célba, majd 12. lett, de ezt a helyezését kiejtette. Így tíz futam után 23 ponttal vezet a második holland Nicholas Heiner előtt, azaz előnyét a duplaszorzós éremfutamban sem lehet behozni.

Ujjsérülés miatt két-három hétig nem kézilabdázhat Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO KC világbajnok brazil átlövője.

Sikeres nyitónapon vannak túl a magyarok a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Az 5000 méteren címvédő kenyai Hellen Obiri 10 000 méteren is rajthoz áll a szeptember 28-án kezdődő dohai atlétikai világbajnokságon.

Az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő Genoa kölcsönadta Schäfer Andrást a másodosztályú Chievo csapatának. A 20 éves középpályás az idény végéig erősíti a Chievót, amely tavasszal esett ki a Serie A-ból. Schäfer januárban egymillió euróért igazolt az MTK-tól a Genoához, de csak a tartalékcsapatban számítottak rá, az olasz élvonalban még nem mutatkozhatott be.

Bombameglepetéssel kezdődött az IFSC Sportmászó Világbajnokság olimpiai kombinációs versenyszáma a férfiak számára. A világ legjobb sportmászója, a cseh Adam Ondra ugyanis hiába érte el a harmadik magasságot a nehézségi fordulóban a kvalifikáció során, lábbal véletlenül hozzáért az egyik biztostó köztes nittfülhöz, amiért visszasorolták a 19. helyre a 20 induló közül.

A következő idényben az AS Monaco labdarúgócsapatánál szerepel kölcsönben az algériai válogatott Islam Slimani.

A Fiorentina labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Franck Ribéry. A 81-szeres francia válogatott szélső tizenkét év után távozott a Bayern Münchentől, amellyel 23 trófeát nyert, közte a 2013-as Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki-serleggel.

MTI

Hozzászólások