Napi - Alaphilippe Tourja, Muhammad világcsúcsa volt a hétfői szenzáció
Alaphilippe Tourja, Muhammad világcsúcsa volt a hétfői szenzáció
Fotó: Europress/AFP

Alaphilippe Tourja, Muhammad világcsúcsa volt a hétfői szenzáció

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/29 23:11

Dicséretes világbajnoki negyedik hellyel ért véget női pólósaink idei hullámvasutazása

A magyar női vízilabda-válogatott a 2016-os Európa-bajnoki aranyérem óta a harmadik világversenyén lett negyedik. A riói olimpia, a barcelonai Európa-bajnokság és a kvangdzsui világbajnokság bronzmérkőzését is elveszítette, miközben mindegyik elődöntős szereplést remek eredménynek kell értékelnünk, mert valamennyit kényszerűségből átalakított csapattal érte el Bíró Attila együttese. Vb-értékelésünk.


Alaphilippe tényleg fantasztikus Tourt futott

"Inkább vagyok 14 napig sárgában és nyerek két szakaszt, mintsem legyek harmadik, támadások és agresszív versenyzés nélkül."

(Julian Alaphilippe)


Nem tudom, Andy Priaulx a gyerekének, az autójának, vagy a csapattársának örült-e jobban

Egy hete több szempontból is emlékezetes hétvégéje volt Andy Priaulx-nak, a Lynk & Co háromszoros világbajnok pilótája először versenyezhetett egy csapatban a fiával, Sebastiannal. Ráadásul egy igen dögös Ford Mustang GT4 volt a díszlet, meg egy igazi legenda a váltótárs. 


Cross első nagy tornáját nyerte vb-címe óta

Micsoda drámákat és fordulatokat hozott az idei darts World Matchplay! A legendás Phil Taylorról elnevezett trófeát végül az angol Rob Cross emelhette a magasba, akinek 2018-as világbajnoki győzelmét követően másfél évet kellett várnia az újabb nagy sikerre. Annyi izgalmas meccset hozott ez a bő egy hét, hogy érdemes összefoglalnunk, mi minden történt a nyár legnagyobb dartsversenyén.  


Dalilah Muhammad világcsúcsot futott 400 m gáton az amerikai atlétikai bajnokság utolsó napján

Az olimpiai bajnok 52.20 másodpercet ért el, ezzel 14 századmásodpercet javított az orosz Julia Pesonkinya 2003-as rekordján. A 29 éves Muhammed a négyes pályán futott, mögötte a 19 éves Sydney McLaughlin 52.88, míg Ashley Spencer 53.11 mp-cel ért célba. 

"Sokkolt ez az idő" - mondta célba érkezése után a kétszeres vb-ezüstérmes Muhammed. Ugyanakkor hozzátette, az 52 másodperces határ is áttörhető. "Ha nem én javítom meg, majd megjavítja más" - fogalmazott.

Kiváló idővel nyert férfi 200 méteren Noah Lyles, aki a 100-on első Christian Colemant előzte meg. A 22 éves sprinter 19.78 mp-et futott, az utolsó 60 méteren hagyta ott Colemant (20.02), majd örömtáncba kezdett győzelme után. Lyles egyéni csúcsa 200-on 19.50 mp - idén július 5-én futotta -, ennél csak hárman tudták gyorsabban teljesíteni a félkörös távot. A nőknél 200-on Dezerea Bryant győzött 22.47-tel, 110 m gáton Daniel Roberts lett az első 13.23-mal. A női rúdugrást a fedettpályás világbajnok Sandi Morris nyerte 4,85 méterrel, de bekerült a dohai vb-csapatba a 37 éves, londoni olimpiai bajnok Jenn Shur is harmadik helyével. A vb-t szeptember 27. és október 6. között rendezik.


Kosárlabda NB I - A férfiak és a nők is szeptember végén kezdenek

A férfi és a női kosárlabda NB I alapszakaszának első fordulóját is szeptember végén rendezik a magyar szövetség (MKOSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint. Az MKOSZ hétfő délelőtt készítette el az alapszakasz sorsolását. Az első fordulót a férfiaknál és a nőknél is szeptember 28-án rendezik, de a pontos meccsidőpontok csak augusztusban, a csapatok és a szövetség egyeztetése után lesznek hivatalosak.


NHL - Nyolcéves szerződéshosszabbítást kapott a liga legjobb kapusa

Nyolcéves, 76 millió dolláros (22,3 milliárd forintos) szerződést kötött kapusával, az orosz Andrej Vasziljevszkijjel az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Tampa Bay Lightning. Az előző idény legjobbjának (Vezina-díj) megválasztott 25 éves kapus a hétfői bejelentés kapcsán elmondta: nagyon izgatott az új szerződése miatt, és köszöni a csapat szurkolóinak, hogy "ilyen nagyszerű helyen játszhat és élhet". A kétszeres All Star-válogatott Vasziljevszkij a 2018/19-es szezonban 53 alapszakasz-mérkőzésen védte a Tampa kapuját, ezeken a lövések 92,5 százalékát megfogta, meccsenként pedig 2,4 gólt kapott. Az orosz kapust - aki csapata történetének első Vezina-díjasa lett - a 2012-es játékosbörze (draft) 19. helyén választotta ki a Lightning, amelyben azóta összesen 208 alapszakasz- és 33 rájátszás-találkozón szerepelt.


Hozzászólások